DEPREME DİRENÇLİ BURSA PANELİNE KATILIM

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanlığını olarak Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde Bursa Kent Konseyi tarafından düzenlenen Bursa Konuşuyor etkinliği kapsamındaki Depreme Dirençli Bursa Paneline katılım sağlandı.

Depreme Dirençli Bursa paneline Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur AKTAŞ, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan MANDAL, Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket ORHAN, Üniversitesi Rektörleri, Akademisyenler, Akademik Odaları temsilcileri, Tümşad Başkanlığı ve ilgili vatandaşlar katıldı. Panelin açılış konuşmasını Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket ORHAN yaptı ve konuşmasında “Deprem Bursa için kaçınılmaz olduğunu, dolayısıyla bununla ilgili kalıcı tedbirler alma noktasında Bursa’daki bütün paydaşlar taşın altına elini koyması gerektiğini vurguladı. Daha sonra kürsüye çıkan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur AKTAŞ, asrın felakette olarak kabul edilen depremin boyutlarının büyüklüğüne dikkat çekti. “Deprem çok acı, yaralar kolay sarılmıyor, can ve mal kayıplarının yanında psikolojik kayıpları yabana atmamak lazım bu travmaları kimileri 3-5 yılda, kimileri 10-20 yılda atamazlar. Bu nedenle elimizi çabuk tutarak önceliğimiz kentsel dönüşümdür, Bursa’nın zemin durumu çalışmalarının Osmangazi, Nilüfer, Yıldırım, Gürsu ve Kestel İlçelerinde bittiğini diğer İlçelerin analizinin de en kısa zamanda tamamlanacağını söyledi”. Panelistlerden önceki son konuşmayı TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan MANDAL yaptı. Risk haritaları üzerinden yaptığı konuşmasında dünyanın genelde geçmişten daha fazla bir şekilde doğal afetlerle karşı karşıya gelindiğini söyledi. Depremin bu afetlerden sadece bir tanesi olduğunu son 2 yılda seller, yangınlar, müsilaj gibi doğal afetlerle mücadele ettik, gelecekte de bu gibi afetler, ham madde krizlerinin yaşanacağını, doğal afetlerin göçlere sebep olduğunu ve bu göçlerin ileriki dönemlerde gündem başlıkları arasında yer alacağını söyledi. Panele katılan panelistler de 1 bölümde deprem tehlikesinden ve depremden sonra gelen ikinci doğal afetlerden. 2.bölüm de depreme dirençli kentlerden ve yapılardan. 3. Bölümde de deprem hukuku konularında bilgiler verildi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanlığı olarak böyle bir paneli düzenleyen Bursa Kent Konseyi’ne, panele katılan ve bilgilerini bizlerle paylaşan panelistlere teşekkür ederiz.

Paylaş