JANDARMA TEŞKİLATI'NIN 184.YIL DÖNÜMÜ KUTLAMASI

Ülkemizin ve milletimizin huzurunu, can ve mal güvenliği ile haklarını büyük bir özveriyle koruyan ve kollayan Jandarma Teşkilatının 184.yıl dönümü Bursa da törenlerle kutlandı.

Jandarma Teşkilatının 184.yıl dönümü, Bursa İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Tekin AKTEMUR' un Atatürk Anıtı’na çelek sunumunu ile başladı, saygı durunun ardından istiklal marşı okundu, günün anlam ve önemini belirten konuşma, Jandarma Binbaşı Selim YUMAK tarafından yapıldı. Törene Bursa İl Emniyet Müdürü Tacettin ASLAN, Bursa protokolü, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanı Metin ŞENOL, Gaziler, Şehit yakınları, Jandarma Personeli ve vatandaşlar katıldı. Heykeldeki törenden sonra, Bursa İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Tekin AKTEMUR ve Jandarma askeri personeller önce, Pınarbaşı Şehitliğinin ardından, Hamitler Şehitliğini ziyaret edildi. Bursa İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Tekin AKTEMUR tüm şehit kabirlerini tek tek ziyaret ederek karanfiller bırakarak şehit aileleri ile tek tek konuşarak hatırlarını sorup sabır ve baş sağlığı dileyip dualarla andı. Pınarbaşı, Hamitler askeri şehitlik ve Hamitler polis şehitliklerinde kuran tilaveti okunup tüm şehitler ve ahrete intikal eden gaziler dualarla anıldı. Jandarma Teşkilatının 184.yıl dönümü kutlamaları Bursa İl Jandarma Komutanlığı’ da Bursa Valisi Yakup CANBOLAT’ ın, Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan SOLMAZ’ ın, Bursa Emniyet Müdürü Tacettin ASLAN’ ın ve mülki erkânın katıldığı kokteyl ile son buldu.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanlığı olarak Jandarma Teşkilatının 184.yıl dönümünü kutlar, görevi başındaki tüm Jandarma Teşkilatının çalışanlarına sağlık, huzur ve başarılar dileriz.

Paylaş