BİR DESTANDIR ÇANAKKALE KİTAP TANITIMI

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanlığı, Bursa Kent Konseyi Şairler Yazarlar Çalışma Grubu Başkanı Faruk ANBARCIOĞLU' nun kaleme aldığı 'Bir Destandır Çanakkale' kitap tanıtımına katılım sağladılar.

Tayyare Kültür Merkezi'nde gerçekleşen toplantısında konuşan Faruk ANBARCIOĞLU, Çanakkale Zaferi'nin yeryüzünde görülmüş en büyük zafer olduğunu belirterek, kitapta bir avuç insanın bir avuç üzümle zafer kazandığını anlattı. Oyun, Bursa başta olmak üzere İzmir, Eskişehir gibi üzere birçok yerde 139 kez sahnelendiğini söyledi. Tayyare Kültür Merkezi'nde düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan oyunun ve kitabın yazarı 22. Dönem AK Parti Bursa Milletvekili Faruk ANBARCIOĞLU, Çanakkale Zaferi'nin yeryüzünde görülmüş en büyük zafer olduğunu dile getirdi.

22. Dönem AK Parti Bursa Milletvekili Faruk Anbarcıoğlu, Benim Çanakkale şiirim vardı, bu şiiri Erdinç ERTÜZÜN hocamızın ve ekibinin oynayabileceği bir şekilde senaryolaştırdık. 2009 yılından itibaren biz bu oyunu hiçbir ücret almadan 139 yerde sahneledik. Çanakkale muazzam bir zaferin adıdır, yokluktan zafere dönüşen bir isimdir. Kitabın içerisinde yaşanmış olayları anlatmaya çalıştım. Hakkı ile annesi ve hem kocası hem de oğlu şehit olan Adile teyzenin hikâyesi var. Gerçek yaşanmış olayları kaleme aldım. Bizim Çanakkale’de çok gizli kahramanlarımız var mesela bunlardan birisi Bursa’nın Yenişehir ilçesinden Müstecip Onbaşıdır. O da arkadaşları gibi cepheye götürülüyor, 29 Ekim günü bir deniz altının periscobunu görüyor ve ateş ederek onu etkisiz hale getiriyor. Bir mehmetçik deniz altını rehin alıyor. Ben buradan yönetmenlere, yapımcılara sesleniyorum, ilgilenen olursa Müstecip Onbaşı'nın senaryosunu sizlerle seve seve paylaşabilirim. Bir Destandır Çanakkale kitabının arkasında da yazdığı gibi 'Bu kitap para ile satılamaz, bedeli Çanakkale’de ödenmiştir' Bu kitabı benden isteyen okullara, kütüphanelere, derneklere, kuruluşlara seve seve armağan edebilirim" diye konuştu. 

Bir Destandır Çanakkale Kitap Tanıtımına, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanı Metin ŞENOL, gazi ve şehit aileleri, Şair Şifanur ÖZÇELİK ŞİRİN, Şair Makbule ACAR YENİ, Şair Hatice TÜRKMEN YURTSEVER, Bursa Büyükşehir Belediyesi Gençleşen Türküler ekibi ile vatandaşlar katılım sağladılar.

 

Paylaş