BURSA'DA 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI COŞKU İLE KUTLANDI

30 Ağustos Zafer Bayramı, Bursa'da düzenlenen coşkulu bir törenle kutlandı. Protokolün büyük bir katılım gösterdiği etkinlik, tarih ve milli değerlerimizi bir kez daha hatırlamamızı birlik ve beraberliğimizi pekiştirdi.

Etkinlikler ilk olarak Heykel’ de ATATÜRK anıtı önünde başladı. Bursa Valisi Mahmut DEMİRTAŞ ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur AKTAŞ, Atatürk anıtına çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Bursa Valisi Mahmut DEMİRTAŞ, Bursa Büyük Şehir Belediye Başkanı Alinur AKTAŞ ve protokol üyeleri, Tarihi Valilik Binası’na geçerek tebrikleri kabul etti. Bursa Valisi Mahmut DEMİRTAŞ, Bursa Büyük Şehir Belediye Başkanı Alinur AKTAŞ, İl Emniyet Müdürü Dr. Sabit Akın ZAİMOĞLU, Bursa İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Tekin AKTEMUR, Bursa Garnizon Komutanı Albay Ersan Tahir CEYLAN, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut GÜRKAN, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa DÜNDAR, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay ERDEM, Siyasi Parti Millet Vekilleri, Bursa Protokolü, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanı Metin ŞENOL, gazi ve şehit aileleri ile vatandaşların katılımıyla, Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunumu ile başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın coşkuyla söylenmesiyle devam etti. Ardından Garnizon Komutanlığı, Jandarma ve polis’ e bağlı birlikler geçit töreni gerçekleştirildi.

Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer belediyeleri folklor ekipleri gösterilerini sundu. Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Veteriner Binbaşı Mustafa SÖNMEZ yaptı. Bursa Mehter Takımı ve Tahtakıran Kılıç-Kalkan ekibinin gösterileri sonrası program resmi geçitle devam etti. Bayraklar ve marşlar eşliğindeki törenlere eşlik eden vatandaşlar, 30 Ağustos coşkusunu hep birlikte yaşadı.

 

Paylaş