ŞEHİT Z BURAK OKAY I ANMA TÖRENİ

18 yıl önce 1 Eylül 2006 tarihinde Hakkari Çukurca İlçesi Köprülü üst bölgesinde hain terör örgütü saldırısı sonucu şehit düşen Asteğmen Zeki Burak OKAY kabri başında anıldı.

18 yıl önce bugün şehit düşen, Asteğmen Zeki Burak OKAY Pınarbaşı Şehitliğinde ailesi, aile dostları, İyi Parti Bursa Millet Vekili Selçuk TÜRKOĞLU, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanı Metin ŞENOL gazi ve şehit ailelerinin katılımı ile dualarla anıldı. Şehit Babası Sezai OKAY çocuklarının şahadetinin üzerinden 18 yıl geçmesine rağmen sanki bu gün şehit olmuş gibi yüreğinde hissettiğini yokluğuna halen alışamadığını söyledi. Şehit Babası Sezai OKAY yanlarında olan gazi ve şehit ailelerini de yaşadıkları acılara değinerek acılarının hepsi aynı olduğunu, kurtuluş savaşında verilen şehitlerden daha çok teröre şehit verdiklerini bu kanayan yaranı artık bir son bulmasını ifade ederken kendilerini bu anlamlı günde yalnız bırakmadıkları için katılımcılara teşekkürlerini iletti.

İyi Parti Bursa Millet Vekili Selçuk TÜRKOĞLU, Şehit Asteğmen Zeki Burak OKAY’ ın şahadet gününden bu güne kadar aileyle birlikte olduğunu, yapmış olduğu görevler nedeni ile birçok gazi ve şehit ailelerin dertlerine yaşamlarına tanıklık ettiğini söyledi. Selçuk TÜRKOĞLU bu kanayan yaraya dur demenin, gazi ve şehit ailelerine gereken değerin verilmesi, sorunlarını ivedilikle çözülmesi için gerekenin yapılması konusunda gerekli desteği vereceğini ifade etti. İyi Parti Bursa Millet Vekili Selçuk TÜRKOĞLU, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK silah arkadaşları, tüm şehitlerimizi 18 yıl önce bu gün şahadet şerbetini içen Şehit Asteğmen Zeki Burak OKAY’ a Allahtan rahmet ailesine ve sevenlerine sabır diledi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanı Metin ŞENOL, Vatan, Bayrak, Onur, Şeref, Namus ve mukaddes değerlerimiz için şahadete koşan tüm şehitlerimiz ile Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ü silah arkadaşlarını ve 18 yıl önce şahadet şerbeti içen Şehit Asteğmen Zeki Burak OKAY’ rahmetle, minnetle, şükranla anıyor, ruhları şad mekânları cennet olsun dedi. Dernek Başkanı Metin ŞENOL, bir gazi olarak benim şehit ailelerine olan borcum ben ölene kadar asla bitmeyecek, çünkü be eşime, çocuklarıma, anama, babama ve sevdiklerime sarılıp hasret giderebiliyorum. Şehit anne ve babaları, eşleri, çocukları şehitliklerdeki soğuk mermer taşlarına sarılıp hasret gideriyorlar, bu yüzde toplumun biraz empati yaparak bizlere bakmasını istiyoruz, empati yaparak baktıklarında bizleri anlamış ve bizlere destek olmuş olacaklardır dedi. Dernek Başkanı Metin ŞENOL, Şehit Babası Sezai OKAY’ a sabır ve baş sağlığı dilerken, kendilerini yalnız bırakmayan dostlara teşekkür etti.

 

 

 

Paylaş