ONBİR YIL ÖNCE ŞEHİT OLAN ASKERLER ANILDI

Afyonkarahisar'da Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'ndaki mühimmat deposunda 2012'de meydana gelen patlamada şehit olan 25 asker için anma töreni düzenlendi.

Kışlada basına kapalı gerçekleştirilen törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi. Şehit yakınları ve anma törenine karılan protokol şehitlikteki mezarlara karanfil bıraktı.

Afyonkarahisar Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'ndaki programa, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Numan YÖNER, Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Vekili Harun Reşit HAN, Belediye Başkanı Yardımcısı Barış DAL, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sabri GEDİKKAYA, İl Müftü Yardımcısı Mevlüt ŞAHİNER, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail KUMARTAŞLI, Bursa Şube Başkanı Metin ŞENOL, askeri yetkililer, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail KUMARTAŞLI, tören çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, Afyonkarahisar'da 25 askerin şehit olmasının çok büyük bir acı olduğunu söyledi. Bugün 11'inci yılında şehitlerin anıldığını dile getiren KUMARTAŞLI, "Afyonkarahisarlılar olarak 11 yıldır devletimizin ilgili tüm birimleriyle birlikte şehit ailelerine kucak açtık, sahip çıkmaya çalıştık. Her yıl kışla içerisinde şehitlerimizi anıyoruz. Tüm şehitlerimizin mekânı cennet olsun." dedi.

Şehit Tolga TAŞTAN' ın babası Ali TAŞTAN da 11 yıl önceki acıyı halen yaşadıklarını dile getirdi. Şehit babası Ali TAŞTAN yaptığı açıklamada, “5 Eylül 2012 tarihinden bugüne tam 11 yıl geçti ve biz acımızı hala o günkü gibi yaşıyoruz ve yaşamak mecburiyetindeyiz. Çünkü onlar bizim evlatlarımız, geleceğimizdi. Bizler çocuklarımızı göremedik. Bu anıtı istememizin sebebi de buydu, çünkü bizler boş bir tabut gördük. Bu ülkede her gün şehitlerimiz de, gazilerimiz de geliyor. Biz istiyoruz ki 25 şehitlerimiz gibi şehitlerimiz gelmesin, gazilerimiz gelmesin. Bugün Afyonkarahisar Sayın Valimiz dâhilinde, komutanlarımız, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürümüz, dernek başkanlarımız olsun, STK’lara ve basına çok teşekkür ediyoruz bizleri yalnız bırakmadınız” dedi.

Patlamanın yıl dönümünde olayın gerçekleştiği kışlada anma törenine katılan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanı Metin ŞENOL da ailelerin acılarının ilk günkü tazeliğini koruduğunu dile getirdi. Başkan ŞENOL, “Buradaki 25 şehidimizin bütün uzuv ve parçaları burada kaldı. Bizler Bursa’da şehidimizi defnederken boş bir tabut defin ettik. Biraz toplumdan empati yapılmasını istiyoruz. Neden? Eğer bir anne ve baba çocuğu şehit olduğu zaman sarılıp, koklayamıyorsa ve boş tabutu koyuyorsa onun içinde hep bir acaba çocuğum bir yerden çıkıp gelecek mi diye bir beklenti var. İşte burada bu babaların feryatlarını dinliyoruz” diye konuştu.

Açıklamanın ardından kışla içerisinde şehitler için anma töreni gerçekleştirilerek anıt mezarlara karanfiller bırakıldı.

Paylaş