ÇANAKKALE GELİBOLU VE MÜZE GEZİSİ

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanlığı olarak 04.09.2023 tarihinde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından tahsis edilen iki otobüs ile kutsal topraklarımızı Şehit aileleri, gazi ve aileleri ile birlikte ziyaret ettik.

Çanakkale savaşları, 1. dünya savaşı sırasında 1915-1916 yılları arasında Gelibolu Yarımadası’nda Osmanlı İmparatorluğu ile İttifak Devletleri arasında yapılan deniz ve kara muharebeleridir. İttifak Devletleri; Osmanlı İmparatorluğu’nun başkenti İstanbul’u alarak İstanbul ve Çanakkale boğazlarını kontrolünü ele geçirmek, Rusya’ya ya güvenli bir erzak tedarik ve askeri ikmal yolu açmak, başkent İstanbul' u zapt etmek suretiyle Almanya’nın müttefiklerinden birini savaş dışı bırakarak İttifak Devletlerini zayıflatmak amaçları ile ilk hedef olarak Çanakkale Boğazı’nı seçmişlerdir. Ancak saldırı başarısız olmuş ve geri çekilmek zorunda kalmışlardır. Kara ve deniz savaşları sonucu 2 taraf da çok ağır kayıplar vermişler. Çanakkale Savaşları Türk Tarihimizin ve Türk Milletinin imansızlıklar, çok kısıtlı malzemelerle, Kadın, çocuk, yaşlı demeden, kendilerini dünyanın hâkimi gören sömürge ülkelerine “Siz Türklerin karşısında bir hiçsiniz diyerek ve ağır yenilgiler verdirerek ÇANAKKALE GEÇİLMEZ destanını yazdırarak “geri gönderen şahadet şerbetini içmiş ecdalarımızı yattıkları topraklarda ziyaret edip dualarla anarak şükranlarımı sunduk. Ruhlarınız şad mekânlarını cennet olsun.

Bu gezi programda bizlere büyük destek veren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur AKTAŞ’ a Nilüfer Belediye Başkanı Turgay ERDEM’ e Çanakkale’ de bizlere kucak açarak büyük saygı ile karşılayan Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı simülasyon Müdürü sayın Ayla VARLIK hanımefendiye, bizlerle yardımcı olan hostes arkadaşlara başta ben Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şubesi 2. Başkanı Şehit Eşi Sevim GÜRKAN, Yönetim Kurulu ve tüm üyelerimiz adına teşekkür ederek çalışmalarında başarılar dileriz

Paylaş