VATAN SANA CANIM FEDA

VATAN SANA CANIM FEDA

“Ölürsek ŞEHİT, kalırsak GAZİ”

Bugün büyük bir cesaret, kahramanlık ve fedakârlıkla canları pahasına mücadele ederken GAZİLİK şerefine nail olan,

Vatan, Bayrak, millet aşkıyla tarihe destan yazan vatana adanmışlığın abideleşen sembolü kahraman GAZİLERİN şeref ve şan günüdür.

Aynı zamanda, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından “Gazi” lik unvanı ve “Mareşal” rütbesi verilişinin de 102’nci yıl dönümüdür.

Asil Türk Milleti söz konusu VATAN olunca devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğünün, birlik ve beraberliğinin korunması uğrunda, tarihi akışını değiştiren, tarihe yön veren büyük mücadeleler vermiş, canından kutsal bildiği aziz vatanı ve bayrağı için hayatını vermekten çekinmemiştir.

Ecdadımız Balkan Harbi’nde, Birinci Dünya Savaşı’nda, Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda, Kore’de, Kıbrıs’ta, bölücü terörle mücadelede, 15 Temmuz’da, Kuzey Suriye’de, Kuzey Irak’ta yani; vatanın, devletin, milletin nerede ihtiyacı varsa oraya ölümü göze alarak gözünü kırpmadan gittiler. Vatanı müdafaa etmek için hayatını ortaya koyan bütün vatan evlatları en onurlu kişilerdir. Şehitlik ve gazilik unvanları hiçbir maddi değerle ölçülemeyecek ve hiçbir dünyevi payeyle sıfatlandırılamayacak önemde unvanlardır.

Bu anlamlı günde;

Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, vatanımız ve bağımsızlığımız uğruna canlarını feda eden tüm Şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden Gazilerimizi rahmetle ve duayla yâd ediyoruz.

Kahraman Gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü kutlu olsun.

Mustafa IŞIK

Genel Başkan

Paylaş