19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ COŞKUYLA KUTLANDI

19 Eylül 1921 tarihinde Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ e gazilik ve mareşallik unvanını verilmesi ve bu günü 2002 de kanunlaşarak gaziler günü olarak kutlanması vesilesiyle, Bursa Mihraplı Parlı Şehitlik Anıtı Dernekler Yerleşkesinde kutlandı.

Kutlama törenine, Bursa Valisi Mahmut DEMİRTAŞ, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur AKTAŞ, Bursa İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Tekin AKTEMUR, Cumhuriyet Baş Savcısı Ramazan SOLMAZ, Bursa Emniyet Müdürü Dr. Sabit Akın ZAİMOĞLU, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay YILMAZ, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay ERDEM, AK Parti Bursa Milletvekili Refik ÖZEN, AK Parti Millet Vekili Ahmet KILIÇ, CHP Bursa Milletvekilleri Kayıhan Pala, Hasan ÖZTÜRK, CHP Bursa Millet Vekili Nurhayat Altaca KAYIŞOĞLU, Yıldırım Kaymakamı Metin ESEN, Osmangazi Kaymakamı Ali PERTAL, Nilüfer Kaymakamı Murat SÜZEN, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanı Metin ŞENOL, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bursa Şube Başkanı Adem ERDEM, Bursa Emniyet Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Nevin FIRTINA, Bursa Protokolü, Siyasi parti temsilcileri dernek başkanları, STK'lar, gazi, gazi yakınları, şehit aileleri ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

Tören çeleklerin sunumu, saygı duruşu, istiklal marşının okunması ile başladı; Törende konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bursa Şube Başkanı Adem ERDEM şunları söyledi. 19 Eylül Gaziler Günü, bu toprakları vatan yapmak için canımızla, kanımızla bedel ödediğimiz bir gün. Bu gün, devletimizin bekası uğruna canlarını feda eden gazilerin gururla anıldığı ve hatırlandığı bir gündür. Kore'den Kıbrıs'a kadar savaşan muharip gazilerimiz, Türkiye Cumhuriyeti'nin rejimini, üniter yapısını ve toprak bütünlüğünü korumak adına terör örgütlerine ve vatan hainlerine karşı cesurca mücadele eden askerler, polisler, güvenlik korucuları ve 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminde vücutlarını siper eden tüm malül gazilerimizin onur günüdür. 19 Eylül Gaziler Günü, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK' ün Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından gazilik unvanıyla taçlandırıldığı bir gündür.

Türk milleti adına, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921 tarihinde emsal zaferin anısına, zaferin mimarı, başkomutanımız Mustafa Kemal ATATÜRK' e gazilik ile mareşallik rütbesi verilmiştir. Aziz milletimizin asırlardır Anadolu'nun toprakları üzerinde verdiği varoluş mücadelesinin şifresi olan ‘Ölürsem şehit, kalırsam gazi…’ diyen bir anlayışı vardır. Ülkemiz dün olduğu gibi bugün içte ve dışta terör örgütlerini Doğu Akdeniz'de, Suriye'de, Irak'ta sömürücü emperyalist güçlerin tehdidi altındadır. Bugüne kadar sergilenen her türlü karanlık, hainlik, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin polis, güvenlik korucularımızın ve asker tarafından önlenmiş ve hüsrana uğratılmıştır. İnanıyoruz ki kan dökülerek vatan olan bu topraklarda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk milleti tarafından en kutsal emanet korunacaktır. 19 Eylül savaş meydanlarında canlarını ortaya koyan savaşan fedakâr, kahraman gazilerimiz şeref ve kahramanlık günüdür. Kahraman gaziler, gaziler gününüz kutlu olsun dedi.

19 Eylül gaziler gününe özel, Mihraplı Parlı Şehitlik Anıtı Dernekler Yerleşkesinde gerçekleştirilen kokteyl son buldu.

Paylaş