Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul Ve Yetimleri Dernek yönetimi olarak 04.08.2015 tarihinde T.C. Sağlık Bakanlığı Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğini ziyarete yönetim olarak gidildi. Genel Sekreter Prof. Dr Rüstem AŞKIN bizleri makamında karşıladı Sayın AŞKIN a yönetimimiz ve dernek faaliyetleri konusunda açıklamalar yaptık. Kendilerinden üyelerimizin talepleri doğrultusunda Genelge ile Belirlenen Harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile malul ve gazilere öncelik gösterilmesi gazilerimizin gerek psikoloji gerekse de ortopedik sorunları olduğundan kalabalık alanlarda özürlerinden dolayı etkilendiklerini . Şehit ailelerinin çoğunun yaş ortalaması altmış yaş üzeri olduğundan sıkıntı yaşadıklarından . Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının vermiş olduğu kartlar çipli olduğundan sisteme tanıtılması ve ya TC kimlik numarası girildiğinde sistemin otomatik gazi ve ya şehit ailesi olduğundan sıraya alması gazi ve şehit ailelerinin mağduriyetinin giderilmesi. Gazilerimizin hastane önlerindeki engelli araç yerlerinden yeteri kadar faydalanamıyor olması çünkü vatandaş ve personelin araçlarını park etmesinden dolayı sıkıntı yaşadıklarını kendilerine ilettik.

            Genel Sekreter Prof. Dr Rüstem AŞKIN öncelik sıramız olduğunu ama Türkiye geneli artık randevu sistemine geçildiğini randevu saatinde gidilirse sıkıntı yaşanmayacağını ama hastanelerde ilk kayıt sırasında önceliğin bizlere verilmesi konusunda yardımcı olacağını ayrıca kamu hastanelerindeki özürlü araç park yerleri ile ilgili gereken ne varsa yapılacağını söylediler. 
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul Ve Yetimleri Dernek yönetim olarak Genel Sekreter Prof. Dr Rüstem AŞKIN ın bizlere göstermiş olduğu ilgiden dolayı teşekkür ederiz.


 Yönetim Kurulu Adına 
 Metin ŞENOL

Paylaş