GEMLİK ASKERİ VETERİNER OKULU VE EĞİTİM MERKEZDE BULUŞMA

Garnizon Komutanı ve Gemlik Veteriner Okul ve Eğitim Merkez Komutanı olarak Ağustos ayında göreve başlayan Tank Albay Ersan Tahir CEYLAN gazi ve şehit ailelerine Gemlik Veteriner Okulu ve Eğitim Merkezinde güzel bir gün geçirmelerini sağladı.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Yönetimini, gazi ve şehit ailelerini tek tek arayarak davet eden Garnizon Komutanlığı davete icabet eden konuklarına güzel ve farklı bir gün geçirmelerini sağladı.

Garnizon Komutanı Tank Albay Ersan Tahir CEYLAN misafirlerine hoş geldiniz konuşması; Sayın Gazilerimiz, Değerli Şehit Aileleri, Bugün burada, vatanımızın güvenliği ve özgürlüğü için fedakârlıkta bulunan kahraman gazilerimizi ve aziz şehitlerimizin ailelerini ağırlamaktan onur duyuyorum.

Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, bu topraklar için canlarını feda eden şehitlerimizin aileleri ve gazilerimiz bizim için çok özel bir yere sahiptir. Sizlerle, milletimizin birliğini ve beraberliğini korumak, özgürlüğümüzü savunmak, vatanımızı her türlü tehditten korumak için en zor anlarda gözünüzü kırpmadan mücadele ettiniz. Bu fedakârlığınızı asla unutmayacağız ve minnettarlıkla anacağız. Gazi kardeşlerimiz, vatanımızın kutsal toprakları için gösterdiğiniz cesaret ve fedakârlıkta örnek insanlarsınız. Sizler, gazi olarak vatanın birlik ve bütünlüğünü korumak için verdiğiniz mücadeleyle tarihimize altın harflerle yazdınız. Gazilerimizle gurur duyarız ve her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi isteriz. Şehit aileleri, sizler de vatan için en değerli varlığınızı kaybetmiş olan insanlarsınız. Bu büyük acıyı yüreklerinizden taşımanıza rağmen, milletimizin birlik ve beraberliği için dimdik ayakta durdunuz. Şehitlerimizin emaneti olan bu vatanı, onların anısına daha da büyüterek yaşatmaya devam ediyor. Bugün burada, sizlerin takdirini, minnettarlığımızı ifade etmek ve birlikte yaşamanın huzurunu yaşamak için toplandık. Sizler bizim için çok değerlisiniz. Size olan borcumuzu ödeme asla mümkün olmasa da, her zaman yanınızda olmaya devam edeceğimizi ve destekçiniz olduğumuzu unutmayınız. Gazilerimiz ve şehit aileleri, sizi tekrar burada ağırlamaktan büyük bir onur duyduğumu ifade etmek isterim. Sizlerin kahramanlığı ve fedakârlığı, geleceğimize ışık olacağından hiç şüpheniz olmasın, sizlere olan inancımız, sizlerin yanında daha da güçlenerek devam etmektedir. Hepinize saygı ve sevgiyle bir araya gelerek, sağlık ve huzur dolu bir yaşam diliyorum. Bölgenin her zaman huzur içinde olmasını, barış ve refah içinde olmasını temenni ediyorum. İyi ki varsınız, iyi ki bizimlesiniz. Hoş geldiniz dedi.

Program, saygı duruşu ve istiklal marşının ardından, Gemlik Veteriner Okulunda üretilen, yetiştirilen ve eğitilen köpek ırkları hakkında bilgilendirme yapıldı. Veterinerlik Okulunda üretilen köpekler sekiz Branş ta, bomba arama, mayın arama, narkotik madde arama, devriye, iz takip, keşif, arama ve ceset arama “ eğitim aldıkları doğal afetlerde, ülke içinde ve sınırlarında, sınır ötesi operasyonlarda bu eğitimli köpeklerin kullanıldığı söylendi. Eğitimi devam eden bir köpekle bomba arama gösterisi izletildi. Daha sonra atların bulunduğu alana geçildi. At gösterileri yapıldı ve misafirler arasındaki çocuklara at eğiticileri eşliğinde atlara binmek isteyenlere at bildirildi. Gazi ve şehit aileleri kendi elleriyle atlara yem yedirdiler. Gazi ve şehit ailesiyle yakından ilgilenen Tank Albay Ersan Tahir CEYLAN ve komutanlar, ikram edilen ikindi kahvaltısından sonra, gazi ve şehit ailelerine, burasının kendi evleri olduğunu, her daim gönül rahatlığı gelebileceklerini ifade ettiler. Tank Albay Ersan Tahir CEYLAN gazi ve şehit ailelerinin yüzlerini bir nebze güldürüp, güzel vakit geçirmelerini sağlayabildikse çok mutlu olduğunu söyleyerek davetlerine icabet eden misafirlerine teşekkür ederek uğurladılar.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanı Metin ŞENOL, Tank Albay Ersan Tahir CEYLAN ve oradaki komutanlara güzel gün için şahsı, yönetimi ve üyeleri adına teşekkür etti.

Paylaş