KIZIKLAR ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ İLE SÖYLEŞİ

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanı Metin ŞENOL, Kızıklar Ortaokulu öğrencileri ile gerçekleştirilen söyleşide önemli konular hakkında bilgi verdi ve genel bilgiler tarihi, vatanseverlik ve milli değerler hakkında bilinç kazandırmayı amaçladı.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanı Metin ŞENOL, Muhasip İsmail GÖKÇEN, Sekreter İsmail TOPÇU, Denetleme Kurul Üyesi Necdet AYDIN ve Üye Adnan YILMAZ Kızıklar Ortaokulunda öğrencilerle söyleyişte buluştu. Söyleşi sırasında Dernek Başkanı Metin ŞENOL, genel Çanakkale Zaferi'ni anlattı. Bu zaferin Türk milletinin hataları ve özgürlüğü için verdiği mücadelenin sembolü olduğu vurgulandı. Kurtuluş Savaşı'nın gelişmesi ve bu savaşın sonucu Türkiye Cumhuriyeti'nin gelişimini anlatarak, genç nesillere tarihlerini ve milli mücadelelerini hatırlatmaya çalıştı. Ayrıca Terörle Mücadele konusuna da değinen Metin ŞENOL, terörün ülkesi için ne kadar tehlikeli olduğunu ve güvenlik güçlerinin terörle mücadelesini anlattı. Gazilik ve şehitlik kavramlarını açıklayarak, vatan uğruna canlarını feda eden kahramanların güçlendiğini vurguladı. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği'nin misyonunu ve çalışmalarını aktardı. Derneğin gazilere, şehit ailelerine ve yetimlere desteği hakkında bilgi vererek, toplumsal dayanışmanın önemine dikkat çekildi.

Denek Başkanı Metin ŞENOL bu söyleşinin, öğrencilerin milli değerlerinin farkına varmalarına ve vatanlarına daha fazla sahip çıkmaları konusunda bir fırsat olacağını ifade etti. Dernek Başkanı Metin ŞENOL' bu tür etkinliklerle genç nesilleri eğitmeye ve milli bilinçlerini güçlendirmeye çalışmasının, Türkiye'nin geleceği için önemli bir katkı sağladığını söyledi.

Denek Başkanı Metin ŞENOL Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Cumhuriyeti biz kurduk onu yaşatacak ve yükseltecek olan sizlersiniz’’ sözünü hatırlatarak öğrencilerin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramlarını kutlayıp, kendilerini okula davet eden okul yönetimine teşekkür etti.

Paylaş