ŞEHİT YUSUF SEL'İN HAYATINI KONU ALAN "KIRMIZI ÇİZGİLİ BEYAZ GÖMLEK" KİTABININ TANITIMI GERÇEKLEŞTİ

Bingöl'de 22.06.1996 yılında 13 aylık askerken şehit olan komando er Yusuf Sel'in hayatını konu alan "Kırmızı Çizgili Beyaz Gömlek" adlı kitabın tanıtımı, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şubesi'nde düzenlenen etkinlikte gerçekleştirildi.

Etkinlikte, AK Parti 22. Dönem Milletvekili Faruk Anbarcıoğlu, yazar Şifanur Özçelik Şirin, şehit Yusuf Sel'in annesi Kadriye Sel, kardeşleri Erol, Fatih ve Yasemin Sel ile aile yakınları, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanı Metin Şenol, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bursa Şube Başkanı Adem Erdem, Bursa Emniyet Teşkilatı Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma Dernek Başkanı Nevin Fırtına, gazi ve şehit aileleri, Uluslararası Turan Teşkilatı Genel Başkanı Ziya Kılıç, protokol üyeleri ve vatandaşlar katılım gösterdi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanı Metin Şenol, etkinlikte yaptığı konuşmada, şehitlerin anılarını yaşatmanın asli bir görev olduğunu belirterek, şehit Yusuf Sel'e rahmet diledi. Şenol, şehitlerin fedakârlıklarının milletin gönlünde ölümsüzleştiğini vurgulayarak, şehitlerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diledi. Şenol, kitabın yazarları Faruk Anbarcıoğlu ve Şifanur Özçelik Şirin'e de şehitlerin anılarına sahip çıkma ve onları gelecek nesillere aktarma konusundaki özverileri için teşekkür etti.

Bursa Kent Konseyi Şairler Yazarlar Çalışma Grubu Başkanı Faruk Anbarcıoğlu ise 2021'de hazırlanan "1 Şehit, 1 Öykü, 1 Şiir" isimli kitabın ikincisinin Yusuf Sel'in hayat öyküsünü içereceğini ifade etti. Anbarcıoğlu, ikinci kitapta toplam 41 şehidin öyküsünün yer alacağını belirterek, bu öykülerden birinin de şu anda tanıtımı yapılan kitapta anlatılan Yusuf Sel'in hikayesi olduğunu söyledi. Anbarcıoğlu, "Bu kitap, şehitlerimizin hatıralarını canlı tutma konusundaki hassasiyetin bir örneğidir." dedi. Ayrıca, üçüncü kitabın gazilere ayrılacağını belirten Anbarcıoğlu, "Bu öykülerin röportajlarını yaparken gerçekten parçalandık. Ama esas o anneler, eşler, çocuklar ne haldeydi bunu bilmemiz lazım. Onun genç nesillere aktarılabilmesi için yazıya dökülmesi lazımdı. Biz bu işe gönüllü olduk." ifadelerini kullandı.

Yazar Şifanur Özçelik Şirin ise konuşmasında, eserin yazılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, kitabın tanıtımı sonrasında imzalı kitap dağıtımı gerçekleştirdi. Program, katılımcıların destek ve ilgisiyle son buldu.

 

  • Etiketler:
Paylaş