KORE İSTANBUL BAŞKONSOLOS YARDIMCISINDAN NEZAKET ZİYARETİ

İstanbul Kore Başkonsolos Yardımcısı Soyoung Han, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanlığı'nı ziyaret ederek, dernek üyeleriyle bir araya geldi. Han, Bursa'daki Kore Derneği tarafından düzenlenen bir etkinliğe katılmak üzere şehre gelmişti.

Ziyaret sırasında İstanbul Kore Başkonsolos Yardımcısı Soyoung Han, dernek Başkan Yardımcısı Şehit eşi Sevim GÜRKAN tarafından karşılandı. Han, dernekte yaptığı konuşmada, dernek üyelerine Kore gazisi ve şehit yakınının olmamasına rağmen, Türkiye'nin iç güvenliğini koruma adına görev yapan şehitlerin aileleri ve gaziler hakkında bilgi verdi. Özellikle Kıbrıs Barış Harekatı ve iç güvenlik operasyonlarında ülkenin bütünlüğünü koruma adına mücadele edenlerin, terör örgütleriyle savaşmanın zorluğuna vurgu yaptı.

İstanbul Kore Başkonsolos Yardımcısı Soyoung Han, Kasım 2022'de İstanbul İstiklal Caddesi'nde meydana gelen terör saldırısına tanıklık etmiş ve terörle mücadelenin savaştan daha zor olduğunu belirterek, Türkiye'deki silahlı kuvvetlerin iç güvenliği sağlamada önemli bir rol oynadığını ifade etti.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkan Yardımcısı Şehit eşi Sevim GÜRKAN, İstanbul Kore Başkonsolos Yardımcısı Soyoung Han'a nazik ziyaretleri için teşekkür etti.

Paylaş