BURSA DA 100. YIL HATIRA ORMANI AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Ovaakça Çamlık Villaları'nda düzenlenen etkinlikte, Uluslararası Turan Teşkilatı Genel Başkanlığı, Kalbimdeki Umut Derneği Başkanlığı, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanlığı, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bursa Şube Başkanlığı ve Bursa Emniyet Teşkilatı Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanlıkları tarafından 100. Yıl Hatıra Ormanı açılışı gerçekleştirildi.

Program, okunan Kuran-ı Kerim ve dualarla başladı. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanı Metin ŞENOL, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın kuzeyinde meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybeden kahraman Mehmetçikleri anmak üzere duygu yüklü bir konuşma gerçekleştirdi.

ŞENOL, 22 - 23 Aralık 2023 tarihlerinde meydana gelen terör saldırısında 12 askerin şehit olduğunu ve 2 askerin yaralandığını belirtti. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin operasyonları sonucunda saldırgan teröristlerin etkisiz hale getirildiğini vurgulayarak, şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Etkinliğin anlam ve önemine vurgu yapan ŞENOL, 100. Yıl Gaziler ve Şehitler Hatıra Ormanı'nın sadece ağaç dikme etkinliği olmadığını, aynı zamanda çevreye ve insanlığa bir dizi fayda sağlayan bir adım olduğunu belirtti. Hatıra Ormanı'nın, sera etkisi ile mücadele ederek, havayı temizleyerek, oksijen üreterek, enerji ve su tasarrufu sağlayarak, ekonomik fırsatlar yaratarak, hayvanlar için barınak oluşturarak, besin üreterek, hayat kalitesini artırarak ve afetlerden koruyarak çeşitli katkılarda bulunacağını ifade etti.

ŞENOL, etkinliğin bir diğer önemli boyutunun ise vatan savunmasında görev alan gaziler ve şehitlerin anılarını yaşatmak ve onlara olan borcu ödemek olduğunu söyledi. "Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür, ve bir orman gibi kardeşçesine" sözleriyle yola çıkan Mehmetçikler, vatan, bayrak ve inanç uğrunda canlarını ve uzuvlarını feda ettiklerini hatırlatarak, vatan topraklarını en iyi şekilde korumak ve muhafaza etmek gerektiğini vurguladı.

Etkinliğin düzenlenmesine katkı sağlayan tüm kurum, kuruluş ve bireylere teşekkür eden ŞENOL, hatıra ormanının hayırlı olmasını dileyerek, şehitleri rahmet ve minnetle anarken, gazilere sağlık ve esenlikler temennisinde bulundu. Katılımcılara teşekkürlerini ileterek konuşmasını tamamladı.

Program, Uluslararası Turan Teşkilatı Genel Başkan Yardımcısı Osman SARI ve Kalbimdeki Umut Derneği Başkanı Serkan KARTUNA' nın selamlama konuşmalarının ardından devam etti. 22. Dönem AK Parti Milletvekili Faruk ANBARCIOĞLU ve CHP Milletvekili Nurhayat Altaca KAYIŞOĞLU' nun konuşmalarıyla devam eden etkinlik, 22-23 Aralık 2023 tarihlerinde şehit düşen kahraman Mehmetçiklerimiz adına ağaç dikimi ve anı fotoğrafları çekimi ile sona erdi.

100. Yıl Hatıra Ormanı'nın açılışına CHP Milletvekili Nurhayat ALTACA KATIŞOĞLU, AKP Milletvekili Faruk ANBARCIOĞLU, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcıları Cevdet AKAÇ ve Hayri AYDINLI, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bursa Şube Başkanı Adem ERDEM, Bursa Emniyet Teşkilatı Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Nevin FIRTINA, Siyasi Partiler İl ve İlçe Başkanları, STK Başkanları, gazi ve şehit aileleri ile birlikte vatandaşlar da katılım sağladılar. Etkinlik, anlamlı bir şekilde gerçekleşen ağaç dikimi ve anı fotoğraf çekimleriyle sona erdi.

 

Paylaş