TERÖRE LANET, ŞEHİTLERİMİZE VE GAZİLERİMİZE SAYGI YÜRÜYÜŞÜ

Bursa Büyükşehir Belediyesi liderliğinde, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanlığı, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Bursa Şube Başkanlığı, Türkiye Emekli Subaylar Derneği Bursa Şube Başkanlığı, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bursa Şube Başkanlığı ve Bursa Emniyet Teşkilatı Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanlıklarının koordinasyonunda gerçekleşen etkinlikte, Sivil Toplum Kuruluşları desteğiyle Heykel Atatürk Anıtı önünden toplanan gazi, şehit aileleri ile vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na kadar 2 kilometrelik bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Yürüyüşe Bursa Belediye Başkanı Alinur AKTAŞ, İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk TÜRKOĞLU, Siyasi Parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehit aileleri ve gaziler de katıldı. Yürüyüşün ardından, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanı Metin ŞENOL, Sivil Toplum Kuruluşlarının destekleriyle bir araya geldiklerini belirterek, teröre ve terör destekçilerine karşı durma kararlılıklarını vurguladı.

ŞENOL, hain terör örgütünün 12 gün önce Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde kahraman Mehmetçikleri şehit ettiğini hatırlattı. Bugün, vatan uğruna canlarını feda eden 12 kahraman Mehmetçiği ve tüm şehitleri anmak için bir araya geldiklerini ifade etti. Şehitlerin ailelerine başsağlığı ve sabır dileğinde bulunan ŞENOL, teröre lanet okuyarak, terörün insan hayatını tehdit ettiğini ve buna karşı duracaklarını belirtti.

ŞENOL, Türk milletinin tarih boyunca birlik ve beraberlik içinde vatanı uğruna canlarını feda etmeye hazır olduğunu vurgulayarak, şehitlik ve gazilik kavramlarının Türk milletinin karakterini en güçlü şekilde yansıttığını söyledi. Türkiye Cumhuriyeti'nin güvenliğini sağlamak adına terör örgütleriyle tavizsiz bir mücadele içinde olduğunu ifade eden ŞENOL, devletin ve güvenlik güçlerinin yanında olduklarını bir kez daha vurguladı.

Basın açıklamasının ardından tüm şehitler ve ahrete intikal eden gaziler için Şehreküstü Camii'nde Mevlit okutuldu ve Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından lokma dağıtıldı. Ayrıca, acılarının büyüklüğü kadar öfkelerinin de büyük olduğunu belirterek, şehitlerin kanlarının hesabının sorulmasını talep ettiler.

 

Paylaş