GAZİ VE ŞEHİT AİLELERİ KARS'TA UNUTULMAZ ANILAR YAŞADI

Bursa'da Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Bursa Şube Başkanı Metin ŞENOL liderliğindeki şehit ve gazi aileleri, duygusal bir gece için Kars'a hareket etti. Harakani Türbesi'ni ziyaret eden grup, ardından Gazi Kars Bedesten' deki Kars yazısı önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. İşadamı Altok BOY' un destekleriyle gerçekleşen etkinlik, şehit ve gazi aileleri arasında duygu dolu anlara sahne oldu.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Bursa Şube Başkanı Metin ŞENOL, 1915 yılında kurulan derneğin Bursa şube başkanlığını yürüttüğünü belirterek, "Bugün, şehit ve gazi aileleri olarak Kars'a geldik. Bu şehirde yaşayan şehit aileleri ve gazilerimizle bir araya gelmek bizim için son derece anlamlı. 2003 yılında evladını şehit vermiş olan ailelerimiz de aramızda bulunuyor. Onların bizi burada ağırlaması bizleri onurlandırdı. İşadamı Altok BOY' a da bize olan destekleri için teşekkür ediyoruz. Sarıkamış şehitlerimizi anmaya gelirken, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur AKTAŞ' ın selamlarını da getirdik. Başkanımız, Bursa'da bize önemli destek vermektedir." dedi.

Şehit ve gazi aileleri, Kars'a yaptıkları ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirirken, İşadamı Altok BOY da şunları söyledi: "Misafirperverlik, samimiyet, içtenlik, dostluk ve kardeşlik, Kars'ın özündedir. Misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak için buradayız. Şehitlerimizin anneleri ve babalarıyla, gazilerimizle birlikte Kars'ta bulunmaktan dolayı çok mutluyuz. Bugün, anneler ve babalar yanımda olduğu için ayrı bir huzur içindeyim. Şehitlerimizin emanetleri, gözümüzün nuru. Devletimiz, şehit aileleri ve gazilerimizin yanında olmaya devam edecektir. Bizler de Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bir ferdi olarak bu güzel insanların yanındayız."

Şehit anne ve babaları ile gaziler, Kars'ta ve Sarıkamış'ta bulunmaktan büyük mutluluk ve duygu dolu anlar yaşadıklarını ifade ettiler. Bu özel etkinlik, şehitlerin anısını yaşatma ve gazi aileleri arasında dayanışmayı güçlendirme amacını taşıdığı ifade edildi.

Paylaş