ŞEHİT AİLELERİNDEN AZERBAYCAN A ZİYARET

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şubesi'nden bir grup şehit yakını ve gazi, Azerbaycan'a gerçekleştirdikleri ziyaret kapsamında Azerbaycanlı şehit aileleri ile bir araya geldi. Bu anlamlı ziyaretin amacı, işgalden kurtarılan toprakları ziyaret etmek ve dayanışmayı pekiştirmekti.

Türkiye-Azerbaycan İş Adamları ve Sanayicileri Birliği (TÜİB), Bursa Azerbaycan İnovasyon ve Dayanışma Derneği (BAİDD), ve Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin katkıları ile Azerbaycan'a gelen şehit yakınları ve gaziler, Azerbaycan Savunma Bakanlığı'nın da destekleriyle Bakü'ye ulaştılar. Bu özel ziyaret kapsamında şehitlikleri ziyaret eden konuklar, merhum Cumhurbaşkanı Haydar ALİYEV' in mezarını ziyaret etmenin yanı sıra Bakü Türk Şehitliği'nde bulunan temsili mezarlara karanfil bırakarak dua ettiler.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanı Metin ŞENOL, yaptığı açıklamada, Azerbaycan'da bulunmaktan duydukları memnuniyeti ifade etti. Şenol, daha önce Bursa'da ağırladıkları Azerbaycanlı şehit yakınlarının daveti üzerine gerçekleştirdikleri bu ziyaretin, kardeş ülkeler arasındaki güveni artırmayı ve şehit ailelerinin duygusal bağlarını güçlendirmeyi amaçladığını belirtti. Ayrıca, ülkelerin kazanılmasının bedelinin en iyi şehit aileleri tarafından anlaşılabileceğini vurgulayarak, Azerbaycanlı dostlarıyla bir arada olmanın kendilerini onurlandırdığını ifade etti.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanı Metin ŞENOL Azerbaycan Genelkurmay Başkanı ve Savunma Bakanı 1'inci Yardımcısı General Kerim VELİYEV, Azerbaycan Büyükelçisi Doç. Dr. Cahit BAĞCI, Azerbaycan İş Adamları ve Sanayicileri Birliği (TÜİB) Başkanı Hüseyin BÜYÜKFIRAT’ a. kendilerini ağırlayan sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etti. Azerbaycan Savunma Bakanlığı Şehit Aileleri ve Kadınlardan Sorumlu Şube Müdürü Zümrüt SAMEDOVA' nın açıklamalarına da yer verdiler. Samedova, Türkiye'den misafir etikleri şehit ailelerini Azerbaycanlı şehit aileleri ile buluşturup ve bir dizi etkinlikte bir araya geldiklerini ifade etti.

Bir hafta süren program da, şehit yakınları Azerbaycan Savunma Bakanlığı üst düzey yetkilileri ile görüşmeler gerçekleştirip ve Karabağ'da işgalden kurtarılan bölgeleri ziyaret ettiler. Bu anlamlı ziyaret, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki dayanışmanın güçlenmesine ve karşılıklı duygusal bağların pekişmesine katkı sağlamayı hedefliyor.

 

Paylaş