15.08.1984 tarihinde törör eylemlerine başlamış ve devam etmektedir.Yıllardır bu olaylara dur diyenler oldu ama birileride yıllardır teröre destek olmaya devam etti. Çıkarlar ön plana çıkınca bazı değerler ezilebiliyor bu değerler nedense herzaman gariban vatandaşlarımızın çocukları oluyor. Yıllardan beri şehit ve gazi ailelerine bakıyoruz hiç birinin evi sıvalı değil ve durumları perişan aileler. Oysaki bu ülkeyi ülke yapanlar Çanakkalede,Sarıkamışta,sakaryada,dumlupınarda dinine,ırkına,mesebine,rengine bakmadan bu ülkenin bekası ve geleceği için canlarını feda etmekden kaçınmadılar.Yıllardan beri toplumumuzu ayrıştırmaya çalışanlar olduğu kadar birlik ve beraber olma konusunda çaba verenler var.

          Son 40 gün içerisinde 43 şehit verdiğimiz günlerde bütün toplumumuz sağduyulu olması gerekmektedir aksi taktirde geri dönüşü olmayan olaylara mahal verebiliriz. Bunu isteyen malum güç odakları bizlerin birbirimize düşmesini istemektedir bu oyuna gelmeden birliğimizi koruyarak hareket etmeliyiz. Ülkemizde yeteri kadar gazi ve şehit var tabi bunların yanısıra dul ve yetimleri bulunmakta yıllardır evlatsızlığın babasızlığın eşsizliğin ne demek olduğunu yaşayan bir toplumuz. Bu günden sonra gazi ve şehit gelmemesi için ne gerekiyorsa yapılmalı.Yada bu akan kanın durması için bedel ödenmesi gerekiyorsa herkesimden insanların ellerini bu taşın altına koyması gerekmektedir.Üç tarafı denizlerle çevrili olan asyayı avrupaya bağlayan bu güzelim vatan için şehit düşen ve gazi olan kişilerin başlarının öne eğilmemesi için ne gerekiyorsa yapılmalı.

          Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ün söylediği gibi Muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmak için konuları ve olayları iyi değerlendirip sağduyuyla birlik ve beraberliğimizi bozmadan yarınlarımız olan çocuklarımıza daha iyi gelecek bırakmak için çaba göstermeliyiz.

              Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit dul Ve Yetimleri Derneği Bursa Şubesi olarak Polis ve Asker şehitlerimize allahtan rahmat geride kalan gözleri yaşlı ailelerine allahtan sabır dileklerimizle ruhları şad olsun. 

                   MUHTAÇ OLDUĞUN KUDRET DAMARLARINDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR. 

                                                                                                            Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK

 

                                                                                                                                                                                           Yönetim Kurulu Adına 
                                                                                                                                                                                                  Metin ŞENOL

  • Etiketler:
Paylaş