BERAT GECENİZ MÜBAREK OLSUN

BERAT GECENİZ MÜBAREK OLSUN

Rahmet ve merhametin yeryüzüne sağanak olup yağdığı, günahlardan kurtuluşa vesile olan Berat Gecesi'ni idrak etmenin engin huzurunu yaşamaktayız. Mukaddes geceler, iman, ibadet ve düşünce bakımından kendimizi yenilememiz, geçmişimizi muhasebe etmemiz için büyük bir fırsattır.

Ramazan ayının müjdecisi olan, kurtuluş, af ve arınma anlamlarına gelen Berat Kandili, Cenab-ı Hakk'ın (cc) rahmet ve mağfiretine nail olabilmek bakımından müminler için muazzam fırsatlar sunmaktadır. Bu gece, Yüce Allah'ın (c.c.) rahmet, lütuf ve mağfiretiyle tecelli ederek, kullarına bağışlanma kapılarını ardına kadar araladığı, müminlerin dualarına icabet ettiği, günahlarını affettiği müstesna bir gecedir. Berat Gecesi'nin ve Şaban Ayı'nın kalplerimize ilham ettiği manevi huzuru yürekten hissederek hakkımızın geçtiğini düşündüğümüz kimselerden helallik almak, fakir ve kimsesizlere el uzatmak ve gariplerin gönüllerini hoş ederek dualarını almak, bu gecenin önemine mana katacak faziletli bir davranış olacaktır.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanlığı Olarak, başta şehit, gazi ailelerimiz, Aziz Milletimizin ve İslam Âlemi'nin Berat Gecesi'ni tebrik ediyor, bu mukaddes gecenin İslam Dünyası'na huzur ve hayırlar getirmesini Yüce Allah'tan niyaz ediyoruz.

 

Paylaş