ŞEHİT TEĞMEN HALİS KESKİN'İN ADI, ERTUĞRUL GAZİ ANADOLU LİSESİ'NDE YAŞATILACAK

Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi, öğrencilerin eğitimine katkı sağlayacak olan Bütünleşik FKB Laboratuvarını Şehit Teğmen Halis KESKİN' in adıyla açtı. Hakkâri, Derecik bölgesinde kaçakçılık olayına müdahale sırasında ağır yaralanarak hayatını kaybeden Piyade Teğmen Halis KESKİN' in adı, yeni laboratuvarla öğrencilerin eğitimine ve bilgi birikimlerine katkıda bulunacak.

Laboratuvarın açılışı, 6 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirildi ve Yıldırım Kaymakamı Metin ESEN, Yıldırım Belediye Başkan Vekili Yaşar ELMAS, Yıldırım İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cengiz AKBULUT, İl Kültür Müdür Yardımcısı Abdullah DAMAR, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanı Metin ŞENOL, okul müdürleri, şehit ailesi ve diğer katılımcıların huzurunda gerçekleşti.

Açılış töreninde, Şehit Piyade Teğmen Halis KESKİN için yazılan şiirin okunmasının ardından konuşan Yıldırım Kaymakamı Metin ESEN, laboratuvarın öğrencilerin bilgi ve becerilerinin artması adına önemli olduğunu vurguladı. Aynı zamanda şehit düşen Teğmen Halis KESKİN' in adının laboratuvara verilmesinin ve yaşatılmasının, onun fedakârlığının unutulmaması açısından önemli bir adım olduğunu belirtti. ESEN, konuşmasında şehitleri rahmetle anarak, ruhlarının şad mekânları cennet olsun dileğinde bulundu.

Şehit Babası Mehmet Kamil KESKİN, oğlu Şehit Teğmen Halis KESKİN' in adının okul laboratuvarına verilmesiyle gururlandığını ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti. Özellikle Okul Müdürü Fatih Mehmet KAYA' ya teşekkür eden KESKİN, bu anlamlı adımın, şehitlerin fedakârlıklarını yaşatma ve hatırlama adına önemli bir katkı olduğunu vurguladı.

 

 

Paylaş