18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ ve ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ

Şehit arşa yükselir, yüzü kardan ak olur.

Sonsuzluk yolcusunun kefeni bayrak olur!

Bugün; Türk tarihinin en şanlı zaferlerinden biri olan Çanakkale Zaferinin 109’ ncu yıldönümü, Çanakkale Zaferini ve Şehitlerini anma günüdür.

Bu özel gün, Çanakkale Zaferi'nin anıldığı ve vatan uğruna canlarını feda eden kahraman şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ettiğimiz bir gündür.

18 Mart ‘ da tarihi bir zaferi ve aynı zamanda yüreklerimizi derinden sarsan bir destanı hatırlıyoruz. Bu toprakları bizlere vatan kılan, göğsünü siper eden, vatanımızın ve milletimizin istiklali ve bölünmezliği uğruna canlarını seve seve vererek şehitlik mertebesine ulaşmanın mutluluğu içinde yatan aziz şehitlerimizi anmak ve hatırlamak, onların ebedileşen hatıraları önünde eğilmek, Türk Milletinin ölümsüzlüğünü bir kez daha dünyaya haykırmak bizler için bir vatan borcudur.

Bin yıllık tarihimizin her anına damga vuran istiklal ve istikbalimiz konusundaki kararlılığımızın, iman gücünün, çok büyük fedakârlıklarla bir kez daha teyit edildiği Çanakkale zaferi azmin ve imanın teknolojiye karşı galip geldiği, tarihte eşine çok az rastlanan kahramanlık destanlarındandır.

Çanakkale'de sergilenen kahramanlık, sadece askeri bir başarı değil, aynı zamanda bir milletin birlik ve beraberlik ruhunun en zor anlarda ne kadar güçlü olduğunu gösteren bir örnektir. Şehitlerimizin bu toprakları vatan yapan azimleri, maneviyatımızın temelini oluşturuyor.

Oldukça ağır ve kısıtlı imkânlarla batının en güçlü ordularına karşı kazanılan bu büyük gurur, esaret altında yaşayan milletlere de ilham kaynağı olmuştur. Her bir köşesinde ayrı bir kahramanlık hikâyesi bulunan ve Çanakkale’yi geçilmez kılarak verdikleri mücadeleyle düşmanlarının bile takdirini kazanmış olan ecdadımız ile ne kadar çok gurur duysak azdır.

Onların kahramanlığı, sadece geçmişin bir hikâyesi değil; aynı zamanda geleceğimize ışık tutan bir mirastır. Şehitlerimizin hatırasına olan bu minnet borcumuzu, vatanımıza ve bayrağımıza daha çok sahip çıkarak ödeyebiliriz. Çanakkale Zaferi, vatanseverlik, fedakârlık, cesaret gibi yüksek faziletlerin kahramanca sergilendiği bir destandır. Aziz Türk milletimizin bu onurlu günü kutlu olsun.

Cennet vatanın kutsal şehitleri, ruhunuz şad olsun!

Gün geçmiş, yıl geçmiş ne yazar.

Her karış torağında bin, şehit bir mezar.

Yeryüzünde yaşadıkça, tek dişi canavar.

Türk milleti aynı destanı yine yazar.

Sen rahat uyu ey şanlı şehit.

Gölgesinde gölgelen al bayrağın.

Bizler millet olma bilinciyle, en güç koşullarda bile 'Çanakkale Geçilmez' dedirten sağlam bir bilinç ve ruhun mirasçılarıyız. Bize bırakılan bu mirasa sahip çıkarak, geleceğimize daha emin adımlarla yürüyecek, millet olma şuurumuzu her daim canlı tutacak ve yücelteceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109’ ncu yıldönümünde başta

Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milletimize bu eşsiz zaferin gururunu yaşatan, vatanımız, bağımsızlığımız, milli birlik ve bütünlüğümüz uğrunda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

Mustafa IŞIK

Genel Başkan

Paylaş