ŞEYH ŞAMİL İMAM HATİP ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİYLE SÖYLEŞİ

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanı Metin ŞENOL ve şehit babası İsmail GÖKÇEN, Şeyh Şamil İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri ile bir araya geldi. Buluşma, okulun konferans salonunda gerçekleşti.

Şeyh Şamil İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Osman Fatih ALTAY, etkinliğin açılışında öğrencilere çağdaş bir eğitim vermenin yanı sıra bireysel ilgi ve yeteneklerini keşfetmelerine yardımcı olmayı amaçladıklarını ifade etti. Ayrıca, Türk toplumunun değerlerini ve ahlakını önemseyen bireyler yetiştirmenin okulun temel prensiplerinden biri olduğunu vurguladı. ALTAY, öğrencilere vatan sevgisi, gazilik ve şehitlik gibi kavramları aşılamak için çaba gösterdiklerini belirtirken, bu süreçte Dernek Başkanı ve aynı zamanda gazi olan Metin ŞENOL ile Şehit Babası İsmail GÖKÇEN' e teşekkür etti.

Metin ŞENOL ise 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109. yılını kutladıkları bu haftada öğrencilerle bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu belirtti. ŞENOL, tarihi zaferlerin önemini vurgulayarak, genç kuşaklara bu önemli mirası aktarmanın kendileri için önemli bir görev olduğunu ifade etti. Öğrencilere Çanakkale, Kurtuluş Savaşı, Kore, Kıbrıs ve diğer savaşlar hakkında bilgi verirken, vatan savunmasının insanlık için önemine de değindi. Ayrıca, en güçlü silahın bilgi ve kalem olduğunu vurgulayarak, öğrencilere büyük görevler düştüğünü belirtti.

Şeyh Şamil İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, gazi ve şehit babasına çeşitli sorular yöneltip onların yaşadıkları deneyimleri dinlediler.

Toplantı sonunda Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanı Metin ŞENOL, Şeyh Şamil İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Osman Fatih ALTAY, Görsel Sanatlar Öğretmeni Gökben BATMAZ ve diğer öğretmenlere ve öğrencilere kendilerini misafir ettikleri için teşekkür etti.

 

Paylaş