GENEL MERKEZ HİZMET BİNA AÇILIŞI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Gençlik Parkı'ndaki Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Genel Merkez binasının açılışı dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, şehit ve gazilerin haklarının ödenemeyeceğini vurguladı. Yavaş, şehit yakınları ve gaziler için oluşturulan Şehit Yakınları ve Gaziler Şube Müdürlüğü'nün belediye bünyesinde ilk kez kurulduğunu belirtti ve bu şubenin şehit yakınlarını düzenli olarak ziyaret edip taleplerini aldığını ve Ankara dışından gelenlere de yardımcı olduğunu söyledi.

Yavaş, daha önce Gaziler Sosyal Tesisini hizmete sunduklarını hatırlatarak, "Bizler bu ülke için canını vermiş insanlara ve ailelerine o kadar şey borçluyuz ki bunlar hiçbir şey. Kelimeler, sözler, 'Borcumuzu şu şekilde ödeyebiliriz' demeye kifayet etmiyor. Elbette ödeyemeyeceğiz. Ama sizler bu mekânlarda rahat ettikçe, sıkıntı çekmedikçe, bizler en azından vicdanımız biraz daha rahat yaşayacağız." dedi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Mustafa Işık da genel merkez binasının yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

 

Paylaş