Bursa'nın düşmandan kurtuluşunun 93 . yıl dönümü son günlerde yaşanan terör olaylarının olması nedeni ile kutlamalar burukluk gölgesinde kaldı. Kurtuluş günü kapsamında her yıl törenlerde yer alan halk oyunları ve diğer gösteriler son günlerde gelen şehit haberleri nedeni ile iptal edildi.
Türkiye'de bölücü terör örgütüyle mücadelede verilen şehitler nedeniyle sade tutulan kutlamalar Tophane Saltanat Kapı'dan başlayıp, Kent Müzesi önünde son buldu. Kortej yürüyüşüyle ile başlayan kutlamalara Vali Münir karaloğlu ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Bursa Bölge Garnizon Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık'ın yanı sıra Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul Ve yetimleri Derneği Türkiye Muharip Gaziler Derneği protokol ve vatandaşlar katıldı. Bursa Mehter Takımı ile Belediye Bandosunın çaldığı marşlarla eşliğinde yürüyerek Heykele kadar gelen kortej buradan saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından kent müzesi önüne geçti. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe yaptığı konuşmada; "Bursa'nın 1920'li yıllarda Yunanlılar tarafından işgal edilmesi büyük bir coğrafyayı derinden etkilemiştir. 2 yıl, 2 ay, 2 gün süren işgal 11 Eylül 1922 tarihinde sona erdiğinde memleketimizin dört bir tarağından adeta bayram edilmiştir. Kurtuluşun ardından haberin telgraflar çekilerek bütün memlekete yayılmıştır. TBMM kürsüsüne Bursa için örtülen siyah örtünün aynı anda kaldırılmıştır" dedi. Ardından okunan şiirler ve mehter takımının marşları sonrasında kutlamalar tamamlandı.

             93 üncü yılını kutladığımız Bursa İlimizin Geçmiş dönemlerde yaşamış olduğu sıkıntıların aşmayı başarmış ve bu günleri görmemize vesile olmuştur. Yarınlara daha güzel bakabilmenin yolu değerlerimize sahip çıkmak ve atalarımıza laik olmalıyız.

            Bizlere bu vatanı bırakan tüm şehit ve gazilerimize şukranlarımızı sunar saygıyla ve minnetle anarız mekanları cennet olsun ruhları şad olsun. Nice 93 yılları yaşama ve yaşatma dileklerimizle.

 

                                                                                                                                                                                                      Yönetim Kurulu Adına 

                                                                                                                                                                                                               Metin ŞENOL

  • Etiketler:
Paylaş