24 SAAT TE 10 FİDAN

        Türkiye Cumhuriyeti’nin bir çok İlinde son yirmi dört saatte dokuz şehit haberi geldi. Bir çok dinde şehit ve şehâdet kavramına rastlanır. Türkçede şehit kavramı zamanla dinî anlamından sıyrılıp vatanını veya milletini müdafaa yolunda ölen herkes için kullanılır hale gelmiştir. Türkçede şehit olarak nitelendirilen kimseler şu kategoriler altında toplanabilir.

- Profesyonel veya vatanî görevini yapmakta olan askerlerden görev başında herhangi bir şekilde yaşamını yitirenler,
- Herhangi bir terörist saldırı sonucu yaşamını yitiren eğitim, sağlık, güvenlik vb. görevliler,
- Görev başında yaşamını yitiren polis, itfaiyeci vb. diğer görevliler.
- Bu kimseler, inançlarına bakılmaksızın, Türkçe medyada yaygın şekilde "şehit" olarak nitelendirilirler.

         Son yirmi dört saat içerisinde hayatlarını bu vatan ve bu millet için gözlerini kırpmadan gönüllü görev alan kahraman Türk evlatları sonsuz ebedi istirahatlarına ağıtlarla dualarla göz yaşlarıyla en üstün mertebeye uğurlandı. Şehitlerimiz en son görevi bizlere bırakmış oldukları bu aziz vatanın her karış toprağına sahip çıkmak ve emanetlerini bizlerden sonra gelecek nesillere bırakmaktır eğer bunu başarabilirsek işte o zaman şehitlerimizin kanları ve canları boşa gitmemiş olacak. Şehitlerimiz inancımız gereği bulunulması gereken ne güzel yerde   bizlere düşen onlara dualar edip Şehitlerimizin şefaat ına nail olmak onların huzuruna çıktığımızda onlara laik olmak.

        Bizler Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Bursa Şubesi olarak bu kanın akmaması için gerekli çalışmalar yapıldığı kanısında olup ama bu çalışmaları başka amaç ve çıkar doğrultusunda kullanarak bu surecin bu günlere gelmesine vesile olunmuştur. Bizlerin güvenlik güçlerine güvenimiz tam olup bu olayları üstesinde geleceğini ve ekmeğini yediği bu topraklardan bir gün mermisini de yer. Çünkü bizler hiçbir çocuğun babasız hiçbir anne babanın eşin yalnız kalmasını ve umutlarının ellerinden alınmamasını istememekteyiz.

        Bu mukaddes emaneti bizlere bedellerin en ağırını ödeterek hayatlarını severek veren aziz şehitlerimizin ve onları yetiştiren anne ve babalarımıza ne kadar şükranlarımızı sunsak az olur.

        Şehitlerimizin geride bırakmış oldukları ailelerine ve sevenlerine şahsım yönetimim ve üyelerimin adına baş sağlığı dileriz 

        Metin ŞENOL

        BAŞKAN

Paylaş