AZERİ ASKER'İN AİLESİNE ZİYARET

    Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şubesi olarak Azerbaycan-Ermenistan sınır hattında çıkan çatışmada şehit olan Azeri askerin Bursa Kemalpaşa ilçesinde ikamet eden anne ve iki kız kardeşini ziyarette bulunduk.

   Azerbaycan ile Ermenistan'ın sınır hattında çıkan çatışma sonucu 1'i Azeri, 3'ü Ermeni olmak üzere 4 asker hayatını kaybetti. Sınırda şehit olan Azeri asker İmran Berk Mirzayev'in annesinin anlatımına göre sağ koltuk altından yaralanma sonucunda bulunmuş olduğu yüksek kayalar ve yerden düşerek hayatını kaybettiğini söyledi. Bursa'da ikamet ettiği ve 53 gün sonra terhis olacağı öğrenildi. Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Kumkadı Mahallesi'nde ikamet ettiği öğrenilen Mirzayev'in, sosyal paylaşım sitesinden, "Bekle beni Mustafakemalpaşa, 60 gün sonra oradayım" dediği ortaya çıktı. Sınırda şehit olan Azeri asker İmran Berk Mirzayev'in okul arkadaşları ve çevresindeki insanlar onu çok sevdiğini ve ailesini yalnız bırakmadıklarını belirttiler.

   Bursa Garnizon ve Jandarma Komutanı Tümgeneral Seyfullah SALDIK  Azeri asker İmran Berk Mirzayev'in annesinin evinde ziyaret ederek gerekli desteği sağlamıştır. Aynı zamanda Kemalpaşa Jandarma Komutanı Yüzbaşı Çağlar ÖZDEMİR aileye gerekli katkı ve yardımları sunmaya çalışmaktadır. Sayın ÖZDEMİR aynı zamanda Kemalpaşa daki diğer gazi ve şehitlerimize de uğrayarak onlarla ilgilenmektedir.

  Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şubesi olarak şehit’imizin ailesine elimizden gelen her türlü katkıyı sunmaya çalışacağız. Şehit’imize Allahtan rahmet diler geride bırakmış olduğu sevenlerine şahsım,  yönetimim ve üyelerim adına sabır ve baş sağlığı dilerim.    

    Metin ŞENOL

    BAŞKAN 

 

Paylaş