Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa şubesi olarak Aile Sosyal Politikalar Bakanlığına 23.12.2015 tarihinde yollamış olduğumuz dilekçeye aşağıdaki cevap verilmiştir.

     Bilgilerinize. 

 

                                                                                                                 TC

                                                                                   AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI

                                                                                   Şehit Yakınları ve Gaziler Dairesi Başkanlığı

        Sayı   : 54550218-000-42587

        Konu : Metin ŞENOL                                                                                                                                                                                                                          TÜRKİYE HARP MALULÜ GAZİLER,ŞEHİT DUL VE YETİMLERİ DERNEĞİ BURSA ŞUBE BAŞKANLIĞINA

                          Akpınar Cad.Mihraplı  Parkı Şehitlik Anıtı

                     Nilüfer / BURSA

İlgi : a ) Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Genel müdürlüğü 02.03.2016 tarihli ve 697 sayılı yazısı

        b ) 23.12.2015 tarihli ve 160 sayılı yazınız.

    İlgi ( a ) yazı ekinde Başkanlığımıza gönderilen ilgi ( b ) yazınızda Gazi ve Şehit tanımı yapılması, madalya kapsamının genişletilmesi ve madalya maaşının artırılmasını. Şehit ve Gazi Müsteşarlığı kurulmasını, ücretsiz seyahat kartlarının yeniden adlandırılarak değiştirilmesini, Gazi ve Şehit Ailelerine huzurevi ve rehabilitasyon merkezleri tahsis edilmesini, tedavi ve protez ödemeleri hakkında yeniden düzenleme yapılmasını, Gazilere ikinci istihdam hakkı verilmesini, 45 yaş haddinin yeniden düzenlenmesini, Gazi ve Şehit ailelerinin beş yılda bir defaya mahsus olmak üzere ÖTV ve KDV’ den muaf araç verilmesini ve plaka düzenlemesine giderek gazi ve şehit ailelerine özel ibarelerin konulmasını, özel okul kontenjanlarının İl Milli Eğitim Müdürlükleri aracılığı ile belirlenerek takibinin yapılması. Bursa İl sınırları içerisindeki Şehitliklerin ve şehit adı verilen okulların bakımı yapılarak tek düzen haline getirilmesi, ücretsiz seyahat kartlarının entegrasyonu ve Türkiye genelinde kullanılması hususlarında daha duyarlı davranılmasını talep ettiğiniz anlaşılmaktadır.

    Bakanlığımızca şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarının faydalanması amacıyla çeşitli illerimizde Rehabilitasyon Merkezlerinin oluşturulması çalışmalarına başlanmıştır. Ücretsiz seyahat kartı ile ilgili olarak kartın entegrasyonunun tüm illerimizde yaygınlaştırılması yönündeki çalışmalar sürdürülmektedir.

     Bursa ilimizdeki özel okullarda yaşanan sorunları ve Şehitlerimizin adlarının verildiği okullarda düzenleme yapılması yönündeki talepleri İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne iletmenizin yararlı olabileceği değerlendirilmektedir. Şehitliklerimizin bakımı ve onarımlarının ise öncelikle şehitlerimizin bağlı oldukları kurumlar tarafından gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

     Talep ettiğiniz diğer konular ile ilgili hususlar ise mevzuatta değişiklik yapılmasını gerektirmekte olup, ilgili tüm kurumların, söz konusu kanın değişikliklerinde mutabık kalmaları ve değişiklik yapılması durumunda talebinizin karşılanması mümkün olabilecektir.

Bilgilerinizi rica ederim.

                                                                                                                                                                         Gamze AYRIM

                                                                                                                                                                                Bakan a.

                                                                                                                                                                           Daire Başkanı    

  

Paylaş