DOĞUM GÜNÜ

   19 Mayıs günü, Türk Milleti için önemli bir gündür. Özgürlüğe, bağımsızlığa ilk adım o gün atılmıştır. Kurtuluş savaşı, Mustafa Kemal Paşa’nın 19 Mayıs 1919 günü Samsun’a ayak basması ile başlamıştır. Mustafa Kemal, Samsun’a çıkışı ile tüm ülkeyi kurtaracak bir hareket başlatmıştır. Atatürk’ün milli birlik ve dayanışmayı gerçekleştirmek için çıktığı yolculuk milletin güçlenmesini sağlamıştır.

    Atatürk bu savaşta gerçekten tüm gücünü, millet sevgisini ortaya koyarak savaşmıştır. Atatürk bir konuşmasında “Ben 19 Mayısta doğdum.” Demiştir. Ulu Önder’in 19 Mayıs’ı doğum günü olarak kabul etmesi, 19 Mayıs’ın tarihimizdeki yerini ve önemini en iyi biçimde açıklamaktadır. Kurtuluş savaşı İngiltere ve Fransa gibi ülkelerin saldırmasıyla başlamıştır. Ve savaşı Türk Milleti onur ve başarı ile tamamladıktan sonra 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet ilan edilmiştir. Biz de Kurutuluş savaşımızın başlangıcı olan 19 Mayıs gününü ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK ve SPOR BAYRAMI olarak kutluyoruz.

    Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şubesi olarak 19 Mayıs gününü ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK ve SPOR BAYRAMINIZI KUTLARIZ.

    Atatürk’ün bu bayramı gençlere armağan ettiğini unutturmuyoruz.

   Metin ŞENOL

   BAŞKAN

Paylaş