Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Veli SARIKAYA ile görüşme.

   5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu’nun 13 üncü maddesi ve Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği’nin 57 nci maddesi hükümlerine göre özel öğretim kurumlarında ücretsiz okutulacak “12/4/1991 tarihli ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu, 3/11/1980 tarihli ve 2330 sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun veya 2330 sayılı Kanun hükümleri uygulanarak aylık bağlanmasını gerektiren kanunlar, 8/6/1949 tarihli ve 5434 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanununun 56 ncı, mülga 45 inci ve 64 üncü maddeleri ile 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Kanunun 47 nci maddesi kapsamında harp veya vazife malulü sayılanların ilk ve orta öğretim çağındaki çocuklarının” %3’lük kontenjandan öncelikli olarak yararlandırılması ile ilgili 2016 yılının başında Aile ve Sosyal Politikalar Bursa İl Müdürlüğüne dilekçe yazılmıştır. Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğüne iletilen dilekçe gerekli değerlendirmeler yapılarak 2016 – 2017 Eğitim ve Öğretim yılı için gazi ve şehit çocuklarımızın kayıtlarını İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yaptırılma kararı alınmıştır.

   Bursa İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Veli SARIKAYA ya teşekkür amaçlı ziyarette bulunduk. Kendileri ile bir süre sohbet etme imkan ı yakalayarak bu ve diğer sorunlarımız hakkında bilgi edindik. Sayın SARIKAYA gazi ve şehit çocukları ile ilgili özel okul kayıtlarına başvuru yapan kişilerin haricin de olan kişileri de Valilik aracılığıyla ulaşarak isterlerse onların da kayıtlarının yapılacağını söyledi. Bir diğer konu ise özel okullarda yemek ve servis ücretlerinin yüksek olmasını gündeme getirdik. Bu konu hakkında özel okullara bakan müdür yardımcısına gerekli çalışmayı yaptıracağını, ayrıca gazi ve şehit çocuklarının ve şehit kardeşlerinin rehber hocaları eşliğinde sıkıntılarının olması halinde gerekli önlemleri almaya çalışacaklarını söylerken Sayın SARIKAYA kendilerinin de projeler üreterek gazi ve şehit ailelerine katkı sunmak istediklerini söylediler.

   Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa şubesi olarak Bursa Milli Eğitim Müdürü Sayın Veli SARIKAYA ya başta kendi kurumunda çalışan gazi ve şehit yakınlarına ve bizlere göstermiş oldukları sıcak ilgiden dolayı şahsım yönetimim ve üyelerimin adına teşekkür eder çalışmalarında başarılar diriz.

   Metin ŞENOL

   BAŞKAN    

Paylaş