MESAM ŞUBE AÇILIŞINA DAVET

 

   Özel Mesam ( Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetleri . LTD. ŞTİ ) ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa şubesi olarak Gazi ve Şehit ailelerinin ağız ve diş tedavilerinde kaliteli hizmet alması amacı ile karşılıklı mutabakata vararak anlaşma sağlamıştık.

   04.06.2016 tarihinde Özel Mesam ( Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetleri . LTD. ŞTİ ) Setbaşında altıncı Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetleri Polikliniğinin açılışına yönetim olarak bizleri de davet ettiler. Dernek yönetimi olarak bizlerde açılışa katılarak Özel Mesam ( Ağız ve Diş Sağlığı ) yöneticilerine yeni şubelerinin hayırlı olmasını dilerken kanunların bizlere tanımış olduğu,  

   Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) 25.07.2014 Tarihinde Resmî Gazetenin 29071 Sayısı ile Sağlık Uygulama Tebliğinde yaptığı değişiklikle

   MADDE 5-Aynı Tebliğin 2.4.1 numaralı maddesinin ikinci fıkrasında yer alan “işlem bedeli ile her implant için 90 (doksan) TL” ibaresinden sonra gelmek üzere aşağıdaki cümle eklenmiştir.
“,3713 sayılı Kanuna göre aylık bağlanmış maluller, 5434 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanununun 56 ncı maddesi veya 2330 sayılı Kanunun 2 nci maddesinin birinci fıkrasının (e) ve (f) bentlerinde sayılanlardan 3713 sayılı Kanun kapsamına giren olaylar sebebiyle aylık bağlananlar ile 3713 sayılı Kanun kapsamına girmese dahi başkasının yardımı ve desteği olmaksızın yaşamak için gereken hareketleri yapamayacak derecede malul olan vazife ve harp malullerinde ise her implant için en fazla 700 (yedi yüz ) TL üzerinden”

   Yukarıda belirtilen değişiklikle ilgili Gazi ve Şehit aileleri ne gibi uygulama olabileceğini aktardık önümüzdeki günlerde yukarıda bahsi gecen uygulama ile bizlere bilgi vereceklerini söylediler. Özel Mesam ( Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetleri . LTD. ŞTİ ) yetkilileri 7/24 Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının vermiş olduğu kartları gösterme sureti ile gazi ve şehit ailelerine ücret tarifelerinde indirim ve kolaylıklar sağlayacaklarını yenilediler.

   Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa şubesi olarak Özel Mesam ( Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetleri . LTD. ŞTİ ) yetkililerine bizleri davet edip ağırladıklarından dolayı şahsım yönetimim ve üyelerimin adına teşekkür eder çalışmalarında başarılar dilerim.

   Metin ŞENOL

   BAŞKAN

Paylaş