ORHANELİ DE ŞEHİTLERE DUALAR

   Bursa nın Orhaneli İlçesinde 17.07.2016 tarihinde 25’incisi gerçekleşen Karagöz Şenliği içeriği genişletilerek, Türkiye Yörük Türkmen Şölenini de içinde barındıran dev bir organizasyon olarak kutlanmaya başlandı.

   15.07.2016 tarihinde yapılmak istenen sözde ihtilal ve ya darbe anlayışı üzerine binlerce kişinin çalıp oynaması yerine şehitlerimize ve ahirete intikal eden gazilerimize bir dua okumanın daha makbul olacağını düşünen Orhaneli Belediye Başkanı Sayın İrfan TATLIOĞLU kendi kurum yetkililerinin ve diğer kurumların da görüşlerini alarak bu yaşamış olduğumuz çağdışı davranış ve milli iradeye karşı yapılmak istenen bu olaya karşın insanlarımızın bir arada olmak bütün olarak ayakta durması açısından ne yapabiliriz diyerek bu güzel ve cennet vatanımız için canlarını ve uzuvlarını feda eden gazi ve şehitlerimize mevlit okutturma kararı alarak Bursa Balıkesir ve diğer illerde ikamet eden gazi ve şehit ailelerini davet ederek onların yemek kalma gibi ihtiyaçlarını da karşılayarak aileleri ağırlamıştır.

   Bu gün 25’incisi düzenlenen bu etkinliğe Orhaneli Kaymakamı Abdulhalim Can Bursa İl Jandarma Komutanı Yarbay Mesut İNAN İlçe Jandarma Komutanı İlçe Emniyet Müdürü çeşitli partilerin il ve ilçe temsilcileri Türkiye Yörük Dernek Başkanları ve Orhaneli halkı bu anlamlı etkinliğe katılım sağladılar. Bu  güzel günde konuşma yapan TATLIOĞLU son günlerde yaşamış olduğumuz üzücü olaylarda halkımız ayağa kalkarak birliğimize beraberliğimize sahip çıkmıştır birlik ve beraberliğin önünde kimsenin duramayacağını bir kez daha kanıtlamıştır. Bu gün burada gazi ve şehit ailelerini ağırlamaktan onur duyuyoruz sizlere ne yapsak azdır dedi ve birlik beraberliğin öneminin altını çizdi. Mevlit programı Bursa Müftüsü Prof Dr Mehmet Emin AY  Ankara Kocatepe Camii imamları ve çeşitli ilçe imamları katılım sağlayarak mevlit ve dualar okudular.

   Sayın TATLIOĞLU tüm gazi ve şehit aileleri ile ilgilenerek onlarla bol bol sohbet etti her daim sizlerin emrindeyim benim üzerime ne düşerse yapmaya hazırım diyerek aileleri uğurladı. Sayın TATLIOĞLU na ve bu organizasyona destek veren kurum ve kuruluşlara Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şubesi olarak bizlere göstermiş oldukları ilgi alakadan dolayı şahsım yönetimim ve üyelerimin adına teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz.

   Metin ŞENOL

   BAŞKAN  

 

Paylaş