CLK ULUDAĞ ELEKTRİK PERANKENDE SATIŞ A.Ş.

Müşteri İlişkileri Yönetmeliği

SAYI: 14815                                                                                                                                                     08.09.2016

KONU: Şehit Aileleri Ve Muharip/Malul Gaziler

TÜRKİYE HARP MALULÜ GAZİLER, ŞEHİT DUL VE YETİMLERİ DERNEĞİ BURSA ŞUBE BAŞKANLIĞI

Akpınar CD. Mihraplı parkı şehitlik anıtı yanı Nilüfer / BURSA

İlgi: 19.07.2016 tarihli ve 064 sayılı yazı,

                İlgi yazınızda Bursa ilindeki şehit ve gazi ailelerine düzenlenen faturaların müşteri grubu kısmında “şehit aileleri ve muharip/malul gaziler” yazdığını, ancak son gelen faturalarda müşteri gurubu olarak “mesken alt abone grubu” diye yazdığını, bu değişikliğin şehit ve gazi ailelerinde tepkiye yol açtığından derneğinize başvurduklarını belirterek bu kararın yeniden gözden geçirilmesi talep edilmektedir.

                Şirketimiz Düzenleyici Kurum olan Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) yönetmelikleri, tebliğleri, görüşleri doğrultusunda faaliyetlerini yürütmektedir. EPDK tarafından düzenlenmiş olan Tarife Uygulamalarına İlişkin Usul ve Esaslar’ın 3 nokta maddesinin 2. Fıkrasında “ şehit aileleri ve muharip/malul gazilere ait abone grubu; mesken alt abone grubudur. Şehit aileleri 2330 ve 3713 sayılı kanunlar ile, 5434 sayılı kanunun ilgili maddelerinde belirtilen durumlarda şehit olduğu ilgili kurumlarca tespit edilenlerden Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü tararından şehit maaşı bağlanan kişilerdir. (Karı,Koca,Çocuk,Ana ve Baba) Muharip/malul gaziler 2847 sayılı kanunun mükerrer 1. Maddesinde tanımlanan muharip/malul gazilerdir.” Şeklinde açıklanmıştır. Bu açıklamadan da görüleceği üzere “mesken alt abone grubudur” ifadesi mevzuatta açık bir şekilde yer almaktadır.

Şirketimiz “mesken alt abone grubu” ifadesini mevzuatta acık şekilde yazması karsısında faturalarda yazan müşteri grubu kısmında değişikliğe gitmiştir. Ancak talebinin şirketimizce de olumlu karşılanmış olup şehit ve gazı ailelerine düzenlenecek faturalarda müşteri gurubu adının yeniden  “şehit aileleri ve muharip/malul gaziler” olacak şekilde düzenlenmesine yönelik çalışma başlamıştır.

Bilgilerinize Rica ederiz.

Gökhan UBUZ                                                                                 ALİ ERMAN AYTAÇ

Müşteri ilişkileri direktörü                                                          Genel Müdür

Paylaş