ŞEHİT ERMEN AYDIN

21 yaşındaki Erman Aydın, 106 kilo olduğu için çürüğe ayrılmış, Genelkurmay Başkanı'na mektup yazarak askere alınmasını istemiş ve Kırkağaç'ta kilo vererek çakı gibi komando olmuştu.

30 Nisan günü teröristler Sarıyayla Karakolu'na hain saldırı gerçekleştirmiş 4 asker şehit olmuş, çıkan çatışmada Bursalı jandarma komando er Erman Aydın ve arkadaşları kahramanca çarpışarak teröristleri püskürtmüştü. Olayda şarapnel parçalarıyla ağır yaralanan Erman Aydın 20 gündür tedavi gördüğü Ankara GATA'da şehit düştü. 1989'a 2 tertip olan Erman Aydın'ın şehadet haberi Bursa'daki ailesini ve yakınlarını yasa boğdu.

Şehit Ermen AYDIN tedavi gördüğü GATA da şehit düştükten sonra şehidin adını yaşatmak için isminin verildiği okul olan Şehit Jandarma Çavuş Erman AYDIN İmam Hatip Ortaokulunda şehidin ailesi şehidin hayrına okulda okuyan öğrencilere okul bahçesinde lokma döktürüp dağıttı.

Şehit ailemizi ve dernek yöneticileri olarak bizleri ağırlayan Okul Müdürü M. Sebih POLAT a ve öğretmenlerine teşekkür eder çalışmalarında başarılar dilerim.

 Şehit Jandarma Çavuş Erman AYDIN a ve tüm şehitlerimize Cenabı Allahtan rahmet dileriz.

Metin ŞENOL

BAŞKAN 

Paylaş