GAZİ VE ŞEHİT AİLELERİ DERNEĞİNE DESTEK

Türkiye genelinde çobanların facebook üzerinden örgütlenip Bursa'da gerçekleştirdiği Koyun Keçi Tanıtımı ve ekipmanları etkinliğinde renkli görüntüler yaşandı. 2 gün süren Koyun Keçi Tanıtımı ve ekipmanları etkinliği Bursa ili Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ve facebook çoban grubunun da öncülüğünde, Mustafakemalpaşa Belediyesi ve Mustafakemalpaşa  Ziraat Odası Başkanlığı koordinesinde başladı.


Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, gelecek yıllarda daha mükemmel organizasyonlar yapacaklarını kaydederek, "Cumhurbaşkanımızın bize çizdiği 2023 hedefi var. Gelişmişlikte ölçü fabrikalar da insanlara istihdam sağlamak. Ama öyle bir fabrikadan bahsedeceğiz ki, kendisini fabrika yapan fabrika. Süt fabrikası, et fabrikası, yün fabrikası. Aynı zaman da kendisi gibi fabrikaları doğuran bir fabrika Koyunlar ve keçiler. Biz bunların sayısını ne kadar çoğaltır, teknolojiyi bunun içine sokarsak güzel olacak. Çocuklarımız ve gençler hayvanları sevsinler. Biz bu organizasyonu onlar için yaptık. 7'sinden 77'sine her yaştaki insana dünyanın gelecekteki en büyük problemi olan gıdanın ne kadar önemli olduğunu göstereceğiz. Biz yerli üreteceğiz. Bu kaynakları sınır ötesinden getirerek değil, burada üreterek daha güzellerini halkımıza daha kaliteli ve ucuzu kazandırmanın projelerini yapıyoruz" diye konuştu.

Bursa ili Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Yıldırım ORAN da bu organizasyona, Diyarbakır'dan Kilis'e Türkiye'nin dört köşesinden hatta yurtdışından katılım olduğunu belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti

Facebook üzerinden çobanları organize eden ve 4-5 farklı grupta 100 bin kişiyi sosyal medyadan örgütleyen Çoban Bülent Yaşar ise, "Amacımız birlikleri ve üreticileri kaynaştırmak. Biz gönülleri bir arada topladık. Ankara, Diyarbakır, Kilis ve Bursa birlik başkanlarımıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz İngiltere'den gelen misafirlerimiz var." şeklinde konuştu.
 

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şubesi 2 Başkanı olan Şehit Babası Ali Taştan desteklerinden dolayı tüm emeği geçenlere teşekkür ederek Çoban Bülent YAŞAR a günün anısına ve desteklerinden dolayı plaket verdi. Şehit Babası Ali TAŞTAN bu organizasyonu koordine edip bizlere öneren başta Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ankara Şube Başkanı aynı zamanda Türkiye Şehit Aileleri ve Gaziler Vakfı Başkanı Sayın Gazi Üstüner MİDİLİÇ kendilerini ve camiamızı temsil etmek amacı ile bu organizasyona katılmamızı istediler. Bizlerde bu talep’ i yerine getirerek katılım sağladık. Burada yapılan açık artırmada toplanan gelir Bursa Şubesine bağış yapılacaktır.   
Bu organizasyona emeği geçen kişi ve kurumlara Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şubesi 2 Başkanı olarak şahsım yönetimim ve üyelerim adına teşekkür eder çalışmalarınızda başarılar dileriz dedi.

 

Paylaş