ŞEHİT ZEKİ BURAK OKAY’IN OKULUNU ZİYARET

Hakkari’ nin Çukurca İlçesi’nde Köprülü Jandarma Tabur Komutanlığı’na 1 Eylül 2006 tarihinde yapılan PKK saldırısında şehit düşen Asteğmen Zeki Burak Okay'ın 2007–2008 Eğitim Öğretim yılında; Şehit Asteğmenimizin adını yaşatmak için Valilik Makamının 25.10.2007 tarih ve 316/57293 sayılı olurları ile ismini Şehit Jandarma Asteğmen Zeki Burak Okay olarak değişmiştir. Şu an Anadolu İmam Hatip Lisesi oldu.

Şehit Asteğmen Zeki Burak Okay şehit olduktan sonra Bursa İli Pınarbaşı Şehitliğine defnedildi. Şehidin adının ilelebet yaşatılması için T C Milli Eğitim Bakanlığı Millet Mahallesinde bulunan okula Şehit Jandarma Asteğmen Zeki Burak Okay İmam Hatip Lisesi adı verilerek yaşatılıyor. Şehidimizi rahmetle, saygıyla, şükranla, minnetle anıyoruz.

Şehit aileleri gaziler olarak Şehit Jandarma Asteğmen Zeki Burak Okay İmam Hatip Lisesi okulunu ziyaret ettik. Şehit Asteğmen Zeki Burak ı okul müdüründen öğretmenleri ve öğrencileri olarak bağırlarına basarak şehidin adını yaşatmaya çabalıyorlar. Bir süre müdür beyin odasında görüştükten sonra öğretmenler odasında bizleri karşılayan çok değerli öğretmenlerle beraber olup geçmiş olan öğretmenler günlerini kutladık. Kendimizi tanıtıp dernek ve gazi şehit konularında konuşmalar yaptık. Bizleri dinleyip acılarımızı paylaşan değerli öğretmenlerimizle bahçeye çıkarak kısa bir konuşma yapıp İstiklal Marşımızı okuyup geleceğimiz olan çocuklarla hatıra resmi çektirdik.

Okul Müdürü Sayın Davut ŞANLI ve çok değerli öğretmenlerimize şehidimize adına ve hatırasına sahip çıkıp bizleri ağırladıkları için şahsım yönetimim ve üyelerim adına teşekkür eder başarılar dileriz.

Metin ŞENOL

BAŞKAN

 

Paylaş