ŞEHİT ONBAŞI HAKAN YUTKUN

Hakkari’ nin Çukurca ilçesine 30 kilometre uzaklıktaki Hantepe’ de, askeri birliğe sızmaya çalışan PKK’lı teröristler, 20 Temmuz günü iki ayrı noktadan uzun namlulu silahlar ve roketatarlarla saldırıya geçmiş. Askerlerin anında karşılık vermesi ve bölgeye sevk edilen takviye birliklerin gelmesiyle çatışma sabaha kadar sürmüştü. Teröristlerin açtığı ilk ateşle 6 asker şehit olurken, 9 asker de yaralanmıştı. Saldırıda şehit olanlar arasında Bursalı onbaşı Hakan Yutkun da vardı. 


20 Temmuz 2010 yılında şehit olan onbaşı Hakan YUTKUN naşı binlerce kişinin katıldığı askeri törenle Hamitler Şehitliğine defnedildi. Şehit onbaşı Hakan YUTKUN un adının yaşatılması için Yenikent Mahallesinde bulunan okula Şehit Onbaşı Hakan YUTKUN Anadolu Lisesi adı verilerek yaşatılıyor.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği yönetimi ve şehit aileleri olarak okulu ziyaret ettik. Bizleri karşılayan çok değerli Okul Müdür Yardımcısı Hüseyin Rahmi TUNCER ve öğretmenlerle görüşerek tüm öğretmenlerin öğretmenler günlerini kutladık. Sayın TUNCER e kendimizi ve derneğimizi tanıtıp faaliyetlerimiz hakkında bilgi verip okul hakkında bilgi aldık. Sayın TUNCER okulumuzun adını yaşatmak yüceltmek bizlerin ve öğrencilerimizin görevidir dedi.

Şehit Onbaşı Hakan YUTKUN Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Sayın TUNCER ve Değerli öğretmenlerimize bizlere göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür eder çalışmalarında başarılar dilerken Şehit Onbaşı Hakan YUTKUN u saygıyla, şükranla, minnetle anarız.

Ruhu Şad olsun

 

Metin ŞENOL

BAŞKAN

 

Paylaş