ŞEHİT BKM ONB TOLGA TAŞTAN

Şehit Bakımcı Onbaşı Tolga TAŞTAN, 17 Ağustos 1989 tarihinde Bursa ili Osmangazi ilçesinde dünyaya gelmiş ve ilköğrenimini Bursa Ticaret Sanayi İlköğretim okulunda, orta öğrenimini Turhan Tayan Anadolu Lisesi’nde, lisans öğrenimini ise Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde tamamlamıştır. Şehit Bkm. Onb. Tolga TAŞTAN Tokat ili Artova ilçesi Ulusulu köyü nüfusuna kayıtlıdır.

Şehit Bkm. Onb. Tolga TAŞTAN 2012 yılında 347/85161 kısa dönem olarak askerlik görevine Samsun 15. Piyade ve Eğitim Tugayı Çavuş Eğitim Tabur Komutanlığında başlamış, daha sonra acemi eğitimini tamamlamasını müteakip Afyonkarahisar Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı 4. Mühimmat bölge Komutanlığı 41. Mühimmat Bölük Komutanlığı emrine dağıtım edilerek göreve başlatılmıştır.

Şehit Bkm. Onb. Tolga TAŞTAN, Afyonkarahisar Kara Kuvvetleri  Lojistik Komutanlığı 4. Mühimmat Bölge Komutanlığı  41. Mühimmat Bölük Komutanlığı emrinde görevli iken, 05 Eylül 2012 tarihinde meydana gelen  Mühimmat patlaması sonucu şehitlik mertebesine ulaşmıştır.

Şehit Bkm. Onb. Tolga TAŞTAN’ ın adının verildiği okul; 1952 – 1953 yıllarında çeşitli mahalle ve köylerin okullarına gitmek suretiyle öğrenim görmüşlerdir. Daha sonraları 4106 metrekare arsa temin edilerek 06.Mayıs 1964 yılında Hürriyet İlkokulu adıyla öğretime başlamış olan okul 05 Eylül 2012 tarihinde meydana gelen  Mühimmat patlaması sonucu şehitlik mertebesine ulaşan Şehit Bkm. Onb. Tolga TAŞTAN’ ın adının yaşatılması amacı ile 03/06/2014 tarihinde okula verilerek okulumuzun adı Şehit Bkm. Onb. Tolga Taştan İlkokulu/Ortaokulu olarak değiştirilmiştir.

 Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul Ve Yetimleri Derneği Bursa Şubesi yönetimi ve şehit aileleri ile Şehit Bkm. Onb. Tolga TAŞTAN İlkokulunu ziyarette bulunduk. Bizleri karşılayan okul Müdürü Sayın Ergün BÜKE ve çok değerli öğretmenlerimizle beraber öğretmenler odasında beraber olup kendimizi tanıtıp gazi ve şehitlik konularında geleceğimiz olan çocuklarımızın daha duyarlı yetiştirilmesi talep ettik. Okul Müdürü Sayın Ergün BÜKE okul hakkında bilgi verip ayrıca gazi şehitler bizler için çok değerli bizler bu masa ve sıralarda rahatlıkla oturuyorsak sizlerin sayesindedir. Bizlerde burada öğrenim gören çocuklara gerekli bilgileri verip onların bilgili, kültürlü, donanımlı birer birey olmaları konularında çaba verdiklerini gazi ve şehit aileleri olarak bizleri ziyaret etmeniz bizleri çok memnun etti dedi.  

 Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul Ve Yetimleri Derneği Bursa Şubesi Başkanı olarak şahsım yönetimim ve üyelerim adına öncelikle bizleri ağırlayan Şehit Bkm. Onb. Tolga TAŞTAN İlkokulu Müdürü Sayın Ergün BÜKE ve tüm öğretmenlerin öğretmenler günlerini kutlar çalışmalarında başarılar dilerken Şehit Bkm. Onb. Tolga TAŞTAN’ ı saygıyla, şükranla, minnetle anarız.

Ruhu Şad Olsun.

METİN ŞENOL

BAŞKAN

 

Paylaş