ŞEHİT BABASI EYÜP GENEL’ İN TALEBİ

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube üyesi olan Şehit Babası Eyüp GENEL belki bizlerin görüp te dikkat etmediği konuda bizleri bilgilendirerek bir konu üzerine dikkat çekmek istedi. Şehit Babası Eyüp GENEL derneğimizden Sokak ve Caddelere verilen Şehit isimlerinin önce Osmangazi Belediye sınırlarında örnek bir şekil verilerek daha sonra tüm Türkiye genelinde olması konularında fikir beyan ettiler.

Şehit Babası Eyüp GENEL Osmangazi Belediyesinin Şehit oğlu İlyas GENEL in adını Emek Fatih Sultan Mehmet Mahallesinde bir Caddeye verildiğini Şehit oğlunun isminin bu şekilde yaşatılması kendisini çok memnun ettiğini söyledi, yanlınız bir konuya dikkat çekmek istediğini belirti bu konu caddeye konulan tabelanın yazı içeriği şehit babamızı rahatsız etmiş tabelada ( ŞHT.J.UZ.ÇAŞ. İLYAS GENEL ) olarak yazılması bu harflerin anlamını bilmeyen kişiler tarafından anlaşılmayacağından ( yani kısaltılarak yazılması yerine ) bu konuda Osmangazi Belediye Başkanlığı olarak farklılık yaratarak bu tabelanın biraz daha büyültülerek ( üst kısmında Türk Bayrağının olduğu ve ŞEHİT JANDARMA UZMAN ÇAVUŞ İLYAS GENEL ) olarak kısaltılma olmadan şehit in unvan, isminin ve soy isminin eksiksiz yazılmasını bu yapılan çalışmanın da Türkiye geneline örnek teşkil etmesini talep etmiştir.

Dernek yönetimi olarak Şehit Babası Eyüp GENEL’ in bu talebini sokak ve cadde tabelalarını yerinde fotoğraflayıp gerekli kurum ve kuruluşlara görüşülüp yazışma yapılmıştır.

Osmangazi Belediye Başkanlığından bu konu ile ilgili gerekli çalışmayı yapmalarını bu hata veya eksikliğin en kısa zaman diliminde düzeltilmesini dernek olarak talep etmekteyiz.

 

Metin ŞENOL

BAŞKAN      

Paylaş