BURSA İL MÜFTSÜNÜ ZİYARET

İzani TURAN 1957 Yılında Erzurum'un Tortum ilçesi, Kaleboynu Köyü’nde dünyaya geldi. İlkokulu bitirdikten sonra, İstanbul Bayrampaşa, Yeşil Camii Kur'an Kursu’nda hafızlığını ikmal edip, özel hocalardan Arapça, hadis ve tefsir dersleri aldı. 1976’da Sakarya İmam-Hatip Lisesi orta kısmı, 1980 yılında Tekirdağ İmam-Hatip Lisesinden mezun oldu.1987 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni bitiren Sayın TURAN çeşitli İllerde görev yapmıştır. Son görev yeri olan Bolu İl Müftülük görevini yaparken 09.01.2017 tarihinde Bursa İl Müftülük görevine getirildi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Bursa Şube Yönetimi olarak Bursa İl Müftülük görevine atanan Sayın İzani TURAN’ ı makamında ziyaret ettik. Sayın Müftümüzü ziyaret amacımız kendisini tanımak hayırlı olsun demek amaçlıydı. Sayın Müftümüz bizleri makamında karşıladı. Kendisine yeni görevinde başarılar dilerken yönetimimiz ve derneğimiz hakkında bilgilendirmede bulunduk geçtiğimiz yıllarda Hac konusunda gazi ve şehit ailelerinin yaşamış oldukları sıkıntılardan bahsettik ve Diyanet Başkanlığının gazi ve şehit ailelerin Hac görevlerini kurasız yerine getirmesi konusundaki detayları sorduk. Sayın TURAN gazi ve şehit aileleri derneği olarak kendisini ziyaret etmemizden duymuş olduğu memnuniyet dile getirerek gerçekten gazi ve şehit ailelerine ne yapsak azdır. Bizler sizlerin sayesinde buralardayız şahsım ve kurumum olarak sizlere elimizden gelen katkıyı sağlamak bizlerin görevi. Gazi ve şehit ailelerin Hac görevlerini yerine getirebilmesi konusunda Diyanet İşleri Başkanlığı gerekli hassasiyeti gösterdiğini konuyla ilgili net açıklamanın önümüzdeki günlerde olacağını ifade ettiler.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Bursa Şubesi olarak Bursa Müftüsü Sayın İzani TURAN’ a yeni görevinde başarılar dileriz.

Metin ŞENOL

BAŞKAN   

Paylaş