TAKLACI OYUN GÜVERCİNLERİ

Geçtiğimiz günlerde derneğimizi ziyaret eden Bursa Taklacı Oyun Güvercinleri Yetiştiricileri Derneği Başkanı Sayın Özcan TAŞÇI ve yönetim kurulu üyesi ile beraber bizleri ziyarette bulunmuşlardı.

Hepimizin hayatında farklı bir uğraş olduğu gibi, anne babalarımız izin vermediklerinden dolayı saklı bir şeyler yaptığı gibi yani çocukluğumuzda, evlerin aralarında boş tarlalar olduğu dönemde mahallelerde güvercin yetiştiren birileri olduğu gibi. Özel kümeslerde besledikleri güvercinleri her gün uçurup arkalarından bakarken, gökyüzünde dolaşan kuşların hangi mahalleden kime ait olduğunu söyleyebilecek kadar bu işe gönül veren çocuklardık.

 Böylesine havada takla atan ve özgürce dolaşan kuşlara sahip olmak onları tanımak, tanıtmak ve yaşatmak anlamında, Bursa’ da dernek kuran Sayın TAŞÇI aynı zamanda farkındalık yaratmak anlamında gazi ve şehit ailelerine ne gibi bir katkı sunabilirim düşüncesinden yola çıkan Sayın TAŞÇI gazi ve şehit ailelerine farklı faaliyetlerle destek anlamında dernek yerleşkesinde basın açıklamasında bulundu.

Başkanı Özcan Taşçı, "Bugün yarışmamıza start vermek için buradayız. Taklacı oyun güvercinleri uçurma yarışması bu yıl 'Şehitlerimize Saygı, Bayrağımıza Sevgi Kupası' adı altında düzenlenecek. Bu yarışmanın bu isimle düzenlenmesinin sebebi, şehit ve gazilik makamının ne kadar kıymetli, değerli olduğu göstermek ve toplumda bir farkındalık oluşturmak. Allah nasip ederse elde edeceğimiz gelirleri de tüm güvercin besleyenler ve yarışmaya katılan arkadaşlarımız adına Şehit ve Gaziler Derneği'ne bağışlayacağız" ifade ederken 160 kişinin müracaat ettiği 'Şehitlerimize Saygı, Bayrağımıza Sevgi Kupası'nda taklacı oyun güvercinlerinin en iyilerini belirlemek, Türkiye ve dünya çapında tanınırlıklarını sağlamak, ayrıca bu ırk güvercinlerinin en iyi uçuş özelliklerini muhafaza etmek istediklerini söyledi.

Bursa Taklacı Oyun Güvercinleri Yetiştiricileri Derneği (BTOGYD) Başkanı Özcan Taşçı, Bugün yarışmamıza start vermek için buradayız. Bizleri yalnız bırakmayan davetimize katılan başta Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdulkadir KARLIK, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanı Metin ŞENOL, Şehit Babası, Şehit Anneleri, Şehit Kardeşleri,  STK değerli Başkanları, Taklacı Oyun Güvercinleri Yetiştiricilerine ve misafirlere teşekkür etti.

Gazi ve Şehit ailelerine göstermiş oldukları ilgiden dolayı Bursa Taklacı Oyun Güvercinleri Yetiştiricileri Derneği (BTOGYD) Başkanı Özcan TAŞÇI ve bu işe gönül veren tüm üyelerine teşekkürler.

Metin ŞENOL

BAŞKAN

 

 

Paylaş