ŞEHİT SİNAN YAYLI’ YA MEVLİT

MARDİN’ in Savurn İlçesi yakınlarında askeri aracın geçişi sırasında yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 4 asker şehit olmuştu.  Dört askerden biri olan 24 yaşındaki Sinan YAYLI’ nın acı haberi Bursa’nın Merkez Osmangazi İlçesi’ndeki evine verilmişti.

 Savur İlçesi’ne bağlı Taşlık ile Yazır Köyü arasında devriye görevi yürüten güvenlik güçlerini taşıyan zırhlı aracın geçişi sırasında, önceden teröristlerce yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu Jandarma Uzman Çavuş Sinan YAYLI 3 silah arkadaşı ile şehit olmuştu. Şehit Sinan YAYLI 15.04.2016 tarihinde binlerce kişinin katılımı ile köyünde toprağa verilmişti. Şehit Sinan YAYLI’ nın şehit oluşunun üzerinden tam bir yıl geçti acılı ailesi ve sevenleri bu acıyı ve gururu halen yaşamaktalar. Şehit YAYLI’ nın ailesi çocuklarının seneyi devriyesinde evlerinde şehidimizin ve tüm şehitlerin ruhuna mevlit okutturdu. Mevlit’ e akrabaları sevenleri komşuları ve şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şubesi olarak başta Şehit Jandarma Uzman Çavuş Sinan YAYLI’ olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle minnetle şükranla anarken ailelerine de sabırlar dileriz.

Cenabı Allah mekanlarını cennet eylesin ruhları şad olsun.

Metin ŞENOL

BAŞKAN

Paylaş