BURSA İLİ DAMIZLIK KOYUN KEÇİ YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİNİ ZİYARET

Türkiye genelinde çobanların facebook üzerinden örgütlenip Bursa'da gerçekleştirdiği Koyun Keçi Tanıtımı ve ekipmanları etkinliğinde renkli görüntüler yaşanmıştı. 2 gün süren Koyun Keçi Tanıtımı ve ekipmanları etkinliği Bursa ili Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ve facebook çoban grubunun da öncülüğünde, Mustafakemalpaşa Belediyesi ve Mustafakemalpaşa  Ziraat Odası Başkanlığı koordinesinde başlatılmıştı. Başlatılan etkinlik neticesinde Birlik Başkanı Sayın Yıldırım ORAN ve diğer şubelerin katılımı ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şubesine önemli katkı ve destekleri olmuştu.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şubesi yönetimi olarak Bursa İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı olan Sayın Yıldırım ORAN’ ı makamında ziyaret ederek vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür edip Sayın ORAN’ a dernek plaketi taktim ettik. Sayın ORAN gazi ve şehit ailelerine bizler ne yapsak azdır, şahsım ve kurumum adına sizlere elimizden gelen her türlü desteği vereceklerini ve ortak farklı projelerle de destek vermek istediklerini ifade ettiler.     

Bursa İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Sayın Yıldırım ORAN amaçlarının "Örgütlü Toplum, Çağdaş Toplum" anlayışıyla çalışan, kararlara ortak ve destek olan, sivil girişimi geliştiren. Denetlemeyi, takip etmeyi  değil; Yol göstermeyi Desteklemeyi savunan, çağdaş bilimi, teknolojiyi  ve vazgeçilmez ahlaki değerleri benimseyen Örnek bir kurum olmasıyla, Avrupa Birliği sürecinde yönetişim anlayışının yerleşmesini, Örgütlenme ve ifade özgürlüğünün teşvik edilmesini, Üye Birliklerine de bu onur ve ayrıcalığı yaşatan lider bir kurumdur.
 
 Merkez Birliğinin amacı; üstün verimli hayvanlar yetiştirmesi için gerek yurt içinde yetiştirilen gerek yurt dışından ithal edilen ve gerekse yerli ırkların genetik potansiyellerinin geliştirilmesi amacıyla Bakanlıkça belirlenecek bölgesel ya da ülkesel düzeyde ıslah programlarının uygulanması, verimlerinin artırılması, bunların soy kütüğü, ön soy kütüğü kayıtlarının tutulması, toplanan verilerin değerlendirilmesi ve sigorta işlemlerinin yapılması, birlik personelinin eğitimlerinin sağlanması, bölgesel ve ulusal düzeyde yarışmalar düzenlenmesi, birlik ihtiyaçlarının temin ve tedariki ile üretimin yurt içi ve yurt dışında pazarlanması, ürünlerin değerlendirilmesi için gerekli tesislerin kurulması, diğer ülkelerle ilişkilerin düzenlenmesi, geliştirilmesi ve işletilmesi gibi hususlar ile Bakanlıkça belirlenecek her türlü hayvan ıslahı çalışmalarını yapmak, hayvancılık politikaları üretmek olduğunu söylediler.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şubesi yönetimi olarak Bursa İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Sayın Yıldırım ORAN’ a ve tüm Birlik Başkanlarına desteklerinden dolayı şahsım yönetimim ve üyelerim adına teşekkür eder çalışmalarında başarılar dilerim.

Metin ŞENOL

BAŞKAN  

Paylaş