ENGELLİ GENÇLERİN ASKERLİK HEYECANI

Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi tarafından engelli gençler için bir günlük temsili askerlik öncesi kına eğlencesi düzenlendi.

 Engelliler Meclisi Başkanı İbrahim Sönmez, büyük heyecanla askerlik yapmayı bekleyen engelliler olduğunu belirterek, "Bize görev verilince elimizden gelen her şeyi yaparız. Yeter ki vatan sağ olsun. Biz vatan için kanımızı seve seve veririz. Ne mutlu Türk'üm diyene." ifadelerini kullandı.Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan ÇEPNİ ise engelli gençlerin de askere giden her Türk evladı gibi kınalarını yakacağını ve ertesi gün yemin törenine katılacağını söyledi.Etkinlik kapsamında bu yıl da 142 adayı "askere uğurlayacaklarını" dile getiren ÇEPNİ, "Asırlardan beri dünyaya hak ve adalet dağıtan Türk milletinin kahraman evlatları olan Türk askerlerinin arasına katılmak, dünyanın en büyük şerefi olsa gerek. Atalarımızın da dediği gibi 'Her Türk asker doğar', vatanı ve milleti için şahadete gözünü kırpmadan yürüyenlerden olacağız ifadelerini kullandı.

 Bursa Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ahmet HACIOĞLU, etkinliğe katılan engelli gençlerin, sağlık sorunları nedeniyle askerlik yapmadıkları için üzülmemeleri gerektiğini, vatan sevgisi ve hizmetinin sadece bedenle değil yürekle ilgili olduğunu vurgulayan HACIOĞLU, şunları söyledi."Kalbiniz vatan sevgisi, vatan coşkusuyla doluysa ve gerektiği yer ve zamanda şehadet şerbetini içecek bir yüreğiniz varsa, dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir ordu, tank, uçak, böyle insanların karşısında duramaz. Bizler de bugün sizleri gördük. Sizin gözünüzde de o pırıltı, vatan sevgisi var. Zaten bu törene katılmakla siz gerektiği yer ve zamanda vatan için gereken her şeyi yapacağınızı gösterdiniz dedi.

Gemlik Askeri Veteriner Okulu Eğitim Komutanlığında düzenlenen yemin törenine engeli çocukların aileleri ve davetlilerin katılımı ile devam etti. Yapılan tören engeli çocukların yemin merasimi ile son buldu.

Metin ŞENOL

BAŞKAN 

 

Paylaş