KAMUOYUNA DUYURULUR

Ülkemiz 24 Haziran Pazar günü bir seçim sürecinden geçmiştir. Yapılan seçimde millet iradesini sandığa yansıtmış olup, ülkemizin bekası ve yarınları için karar vermiştir. 24 Haziran seçimlerinden sonra açıklama yapan Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN bu seçimin galibi demokrasidir. Bu seçimin galibi 81 milyon vatandaşımızın her bir ferdidir. Kazanan demokrasimiz olmuştur. Kazanan hizmet siyaseti olmuştur. Kazanan milli iradenin üstünlüğü olmuştur. Kazanan Türk milleti olmuştur. Kazanan bölgemizdeki tüm mağdurlar olmuştur. Sandıkta bize verdiğiniz güçle, ülkemizi 2023 hedeflerine inşallah hep birlikte ulaştıracağız. Terör örgütlerinin üzerine çok daha kararlı bir şekilde gideceğiz. Bayrağımız inşallah çok daha nazlı dalgalanacak. Ezanlarımız çok daha huşu ile okunacak. Her bir vatandaşımızın huzurunu ve refahını daha ileriye taşıyacağız ifadelerine yer verirken tüm toplumu kucaklamış ayrım yapmamıştır.

Kahramanmaraş’ ın Ekinözü ile Nurhak ilçeleri arasındaki Engerek Dağları bölgesinde bir gurup teröristin bilgisi üzerine güvenlik güçleri operasyon düzenlemiştir. Korucuların da destek verdiği operasyonda teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 1 Uzman Çavuş 1 güvenlik korucusu şehit düşmüştür. Teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Uzman Çavuş İsa ÖZKAN hava yoluyla Yenişehir Hava Limanına getirilen şehidimiz ambulansa konularak Bursa Büyükorhan İlçesine merkez camidinde binlerce kişinin katılımı ile karşılanmıştır. Şehit cenazesinde bazı kişiler siyasi bir partinin çelengini yere atıp Millet Vekillerine ve İl Başkanına fiziki ve sözlü sataşmalar gerçekleştirmiştir.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanlığı olarak;

Türkiye Cumhuriyeti’ nin bekası için canlarını ve uzuvlarını feda eden aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin dini, ırkı, mezhebi, rengi ne olursa olsun her Türk evladı gibi görev sırası geldiğinde üzerine düşen görevi canları pahasına da olsa eksiksiz yerine getirmişlerdir. Şehit cenazelerinde farklı tutum ve davranış sergilenerek şehit cenazesine yakışmayan davranış sergilendiği, toplum içerisinde farklı tutum ve söylemlere yol açarak insanları kin ve nefret sergilemelerine sebebiyet vermektedir. Bu tutum ve davranışlar bizim gibi asil bir millete yakışmamaktadır. Mevlana Celâlettin rumi’ nin bir sözü gibi ne olursa ol yine de gel söyleminden yola çıkarak birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi bozacak eylem ve söylemlerden uzak durulması kanısındayız.

Tüm şehitlerimize Allahtan rahmet, geride kalan ailelerine, sevenlerine ve camiamıza başsağlığı dileriz.

 Metin ŞENOL

BAŞKAN

 

Paylaş