OCAK AYINDA MEMUR VE EMEKLİ MAAŞLARINA YANSIYACAK ORAN BELLİ OLDU.

Memur zammı 2019 ne kadar oldu? TÜİK Aralık ayı enflasyon rakamını açıkladı

Milyonlarca memur saat 10.00'da açıklanan aralık ayı enflasyon rakamlarına kilitlendi. Ocak ayında memur ve emekli maaşlarına yansıyacak olan net zam belli oldu İşte 2019 yılında en düşük ve en yüksek memur maaşları.

Kamu görevlisi, emekli ve memurların 2019 maaş zammını belirleyecek olan aralık ayı enflasyon rakamları bugün saat 10.00'da açıklandı. 2019 zammı ile birlikte başta memur ve emeklililer olmak üzere hemşire, polis, öğretmen, imam, vaiz, şube müdürü, öğretim görevlisi, avukat ve profesör maaşları olmak üzere birçok meslek grubu zam alacak.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıklayacağı veriler sonrası, memur ve emeklilerin alacağı maaş zam oranı netleşecek yeni zamlı maaşlar ise ocak ayında ödenecek.

ARALIK ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANIYOR: Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), aralık ayı enflasyon verilerini bugün, yani 3 Ocak Çarşamba günü saat 10.00'da duyuruldu. TÜİK'in açıkladığı enflasyon verilerine göre, memur maaşlarına baz teşkil eden Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) kasımda yüzde 1,44 düşerken, temmuz-kasım döneminde tüketici fiyatlarında yüzde 10,64 artış meydana geldi.

Böylece 5 aylık dönemde, maaşlara yapılan yüzde 3,5'lik zam oranı aşılırken enflasyon farkı verilmesi durumunu ortaya çıktı.

Enflasyonla Topyekün Mücadele kapsamında atılan adımların ardından enflasyonun gerilediği görülüyor. Aralık'ta aylık TÜFE yüzde 0,40, Yİ-ÜFE yüzde 2,22 düştü.

Memur zammı 2019 yılı için yüzde 10.69 oldu.

Bu rakamlara göre en düşük memur emeklisinin maaşı 2379,91 TL oldu.

.

Paylaş