231 ŞEHİT YAKINI, GAZİ VE GAZİ YAKINIMIZIN ATAMA KURASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

04 MART 2019, PAZARTESİ


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un katıldığı törenle 231 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının ataması gerçekleştirildi.

Zehra Zümrüt Selçuk, bakanlığın Reşat Moralı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen “Şehit Yakını, Gazi ve Gazi Yakını İstihdamı Atama Töreni”nde yaptığı konuşmada, istihdam politikalarıyla vizyon ortaya koyduklarının altını çizdi.

“Kamuda 34 Bin 889 Şehit Yakını, Gazi ve Gazi Yakınımızı İstihdam Ediyoruz“

Bakan Selçuk, 2002 yılına kadar 6 bin 315, 2018 yılında 2 bin 799 şehit yakını, gazi ve gazi yakınına istihdam hakkı tanındığını, kamuda istihdam edilen toplam kişi sayısının 34 bin 889’a yükseldiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için çalıştıklarını ifade eden Bakan Selçuk, şehit aileleri, gazi ve gazi yakınlarının atamalarının artık yılda 2 kez değil sürekli olarak yapıldığını anımsattı.

“Sizlerin Vakur Duruşu, Fedakârlığı ve Metaneti Birliğimize Güç Katıyor”

Türkiye’nin her köşesinde ecdadın ayak izi ve alın terinin olduğunu vurgulayan Bakan Selçuk, “Bunları ancak sizlere sahip çıkarak, koruyarak gelecek nesle aktarabiliriz. Şehit ve gazilerimizin vatan ve millet sevgisinin en yakın şahitleri sizlersiniz. Bu anlamda, sizlerin dertleriyle dertlenip, sizlerin huzurlu bir hayat yaşayabilmeniz için her zaman destek veriyoruz. İnanın sizlerin vakur duruşu, fedakârlığı ve metaneti birliğimize güç katıyor.” diye konuştu.

Şehitlerin peygamberlerden sonra gelen en yüce makama sahip olduğunu hatırlatan Bakan Selçuk, “Yüce Rabbimiz Kur’an-ı Kerim’de “Allah yolunda öldürülenlere ‘ölüler’ demeyin. Onlar diridirler, fakat siz bilemezsiniz.” buyuruyor. Onlar arkalarına bile bakmadan; şehadete, düğüne gider gibi gittiler. Rabbim şehitlerimizle birlikte bizleri de Peygamber efendimize komşu kılsın.” değerlendirmesinde bulundu.

“Şehit Yakını, Gazi ve Gazi Yakınlarımıza Sahip Çıkmaya Devam Edeceğiz”

Malazgirt’te, Çanakkale’de, Milli Mücadele’de ve 15 Temmuz’da aynı inançla destan yazıldığını vurgulayan Bakan Selçuk, “Doğu ve Güneydoğu’da, Cerablus’ta, Afrin’de milletimizin yüreğindeki vatan aşkına şahit olduk. Bizler vatanı aşk, aşkı da vatan bilen bir milletin evlatlarıyız, hamdolsun. Yine bu şuurla siz değerli şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz.” dedi.

Bakan Selçuk, şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarına tanınan hakların genişletildiğini belirterek “Öğrenim durumuna göre ihraz edilen unvanlara atanma imkânı sunduk. Hak sahipleri artık öğretmen, hemşire, mühendis gibi unvanlı kadrolara da atanabiliyor.” ifadesini kullandı.

45 yaşını geçen hak sahipleri için de istihdam hakkı tanıdıklarını anımsatan Bakan Selçuk, şehit yakınlarına tanınan istihdam hakkını birden ikiye çıkarıldığını söyledi.

Vazife malulleri, terörden zarar gören sivil vatandaşlara da istihdam hakkı tanındığını belirten Bakan Selçuk, hizmetli kadrosunda görev yapan gazilerin memur kadrolarına atanmalarının sağlandığını ifade etti.

Konuşmasını şehitleri anarak tamamlayan Bakan Selçuk, 231 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının atamalarına ilişkin noter huzurundaki kura çekimini başlattı. Şehit yakınları, gazi yakınları ve gazilerin görev yerlerinin belirlendiği törende ataması yapılanlar büyük sevinç yaşadı.

Atama sonuçlarına saat 17:00 itibariyle http://www.dpb.gov.tr adresinden de ulaşabileceği kaydedildi.

Kura töreninin sonunda Bakan Selçuk, tek tek ilgilendiği şehit aileleri, gazi ve gazi yakınlarıyla bir süre sohbet etti, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Paylaş