KIBRIS GAZİLERİ 45 YIL ARADAN SONRA MADALYALARINA KAVUŞTU

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat OKTAY, KKTC Başbakanı Sayın Tufan ERHÜRMAN, Milli Savunma Bakanı Sayın Hulusi AKAR, KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Zeki ÇELER’ in teşrifleriyle Sayın Bakanımız Zehra Zümrüt SELÇUK’ un ev sahipliğinde düzenlenen Kıbrıs Barış Harekâtı Milli Mücadele Madalyaları Tevcih Töreni’nde kahraman gazilerimize madalyaları takdim edildi.

45 yıl önce Kıbrıs Türk halkına barış ve huzur götürmek amacıyla Ada’ya ayak basan kahraman gazilerimiz, kahramanlıklarının nişanesi olan Milli Mücadele Madalyalarına kavuştu.

Törende konuşma gerçekleştiren Bakan SELÇUK, Kıbrıs mücadelesinin önderliğini yapan Fazıl KÜÇÜK ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf DENKTAŞ' ı rahmetle yâd etti, gazilere madalyalarını tevcih etmenin gurur ve heyecanını yaşadıklarını dile getirdi.

Törene katılan gazilerimiz, seferberlik ilan edildiği takdirde yine ön saflarda yer alarak cesaret ve azametle görevi üstleneceklerini belirttiler, bunun üzerine salondaki tüm konuklara bu yüce ruha sahip gazilerin torunu olma kıvancını yaşattılar.

Bu vesileyle ahirete irtihal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyoruz.

Paylaş