BURSA VALİSİ YAKUP CANBOLAT’IN 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ MESAJI

18.09.2019

19 Eylül Gaziler Günü vesilesi ile canlarını bu aziz millete ve bu milletin kutsal değerlerine adayan tüm gazilerimizin günlerini kutluyorum.

Biliyoruz ki şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir. Bizi bu mutlu günle onurlandıran herkese şükranlarımızı sunuyorum.

Gaziliğin devlet ve millet nezdindeki önemini, gazi unvanını alan Cumhuriyetimizin banisi M. Kemal, “Kahraman Türk Ordusu; sizin kahramanlığınızla kazanılan büyük zaferin millet tarafından takdimine delalet eden bu unvan ve rütbeye ancak size izafe ederek bütün askerlik hayatımın en büyük iftiharı olarak taşıyacağım.” diyerek ifade etmektedir.

Vatan için, bayrak için, hürriyet için, ezan için tereddüt etmeden bizler rahat edelim diye canını ortaya koymaktan çekinmeyen kahraman gazilerimiz milletimizin şeref abideleridir. Gazilerimizin kalbimizdeki yeri apayrıdır. Biz onlara imrenen gözlerle bakıyoruz. Gazilerimizin gözlerindeki ışıltı bizleri tarihimizin derin destanlarına alıp götürmektedir.

Değerli Gazilerimiz;

Unutmayınız ki emanetiniz, emanetimizdir. Gözünüz arkada kalmasın, bu emanete sizlerin sahip çıktığı gibi bizler de sahip çıkacağız ve namerdin elini değdirmeyeceğiz bu vatana, bu ay yıldızlı bayrağa…

         Bu duygularla Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi tekrar rahmet ve minnet duygularıyla anıyor, hayatta olan gazilerimize, şehitlerimizin ve gazilerimizin değerli aile fertlerine şükranlarımı ve saygılarımı sunuyorum.

Paylaş