İSTİKLAL MARŞIMIZIN 102. YILDÖNÜMÜ KUTLU OLSUN.

İSTİKLAL MARŞIMIZIN 102. YILDÖNÜMÜ KUTLU OLSUN.

Düşman dünyanın dört bir köşesinde akın akın Anadolu’ya geliyordu. Anadolu’ ya gelen düşman birliklerinin kiminin savaştan haberi vardı, kimi tatile gelmişçesine gelerek vatanın her karış toprağını şehit kanıyla sulanırken bir zafer mücadelesi belirdi.

Düşman birlikleri dünyanın dört bir köşesinde akın akın Anadolu’ya geliyordu. Anadolu’ ya gelen düşman birliklerini kurtuluş mücadelesi vererek vatan topraklarından gelmemek üzere gönderildi. Türkiye Cumhuriyeti bu zaferin meyvelerini toplamasının vakti geldi bir bayrak gerekti, bir meclis, bir başkent ve bir marş gerekti. Marş için Mehmet Akif Ersoy’un dudaklarından, beyninden, kalbinden derin sözcükler döküldü. Korkma diyerek başladı dizelerini yazmaya. Hayran olmamak mümkün değildi kattığı anlamlara. Bu ne cüret dedi, İşgale gelen düşmanlara 10 kıta ibrettir. Hür yaşama hakkı olan evlatlara sanki bir önder gibiydi. Yazdıklarıyla yol gösteriyordu yaşananları anlatmak adına. Yabancı eller dolaşmasın istedi yurdunda, vatanını sahiplendi çünkü vatan sevgisi bağrında haykırıyordu tekrar tekrar özgürlüğü en baştan. Üzgündü toprağında yapılan yanlışlardan. Dizeleri gürledi Çanakkale den, Sakarya’dan kurtuluyordu Türk Milleti bu kara kıştan. Bu yenileşme, bu değişim, bu feraha çıkma artık yurdun dört bir köşesinde duyurulmalıydı. Küllerinden yeniden bir devlet doğmuş ve bu devleti var eden milli bir marş olmuştu.

12 Mart 1921 günü Devletin Meclisinde Hamdullah Suphi çıkmış kürsüye öyle bir içten, öyle etkili okumuş ki, bu marşı duyunca ayakta alkışlamış o anlarda arka bir köşede onları izleyen Mehmet Akif kendi şiirinin seçildiğini görünce sessizce çıktı oradan tebrik edilmemek için Mehmet Akif ERSOY o kadar güçlü bir karakterdi ki bu şiiri kendi değil, Türk Milleti’nin göstermiş olduğu cesaretin ve özgürlüğüne düşkünlüğü yazdırmıştır dedi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanlığı olarak İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif ERSOY'un yazdığı milletimizin onurlu mücadelesini ve bağımsızlığını vurgulayan, İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 102. Yıldönümü kutlu olsun.

Paylaş